Защо прокуратурата не търси вина за незаконното строителство на Догансарай в Община Бургас и областна управа

С отказа си да открие извършителя на строежа в имението на Доган Община Бургас се отказва от защита на собствените си финансови интереси, заяви Христо Иванов, но още по-интересно е кой в Община Бургас и в областна управа е допуснал или прикрил това .

В продължение на години летният сарай на Доган в парк „Росенец“ се разрастваше пред широко затворените очи на местни и държавни институции. Това сподели във Фейсбук бившият правосъден министър Христо Иванов.

„Поставена под безпрецедентен обществен натиск, Община Бургас беше принудена да извърши крайно закъсняла проверка на комплекса, който се оказа пълен с редица незаконни постройки. С констативен акт, издаден на 20-и август, собственикът на имота се задължава да премахне очевидно незаконната двуетажна постройка, изградена директно върху плаж “Росенец”, коментира Иванов.

„Видно от този документ е, че за Община Бургас извършителят на строежа е „неизвестен“, а строителни книжа или документи изцяло липсват. Институциите трябва да дадат и много ясен отговор на въпроса кой и как е допуснал строителството на тази двуетажна сграда в рамките на имот, държавна собственост.“, добавя той.

„С отказа си да открие извършителя на строежа Община Бургас се отказва от защита на собствените си финансови интереси. На практика това означава, че, след като неизвестният, мистериозен възложител не изпълни констативния акт, бургазлии ще платят за събарянето на незаконната постройка на Доган. Така, както години наред българските граждани плащат, със своите данъци, за завладяването на държавата от същите тези „неизвестни“ поръчители“, коментира Христо Иванов.

Явно обаче, че не финансовите, а политическите интереси са важни за Димитър Николов и областният управител Чолаков, но прокуратурата е длъжна да разследва и да обвини виновните за това безобразие извършено през очите на местната и държавната власт.

Дали наградата на сарайскобиблиотекарския институт за кмета Димитър Николов е бил случайност ?

Вероятно за тези си, а и други заслуги, Димитър Николов наскоро получи от “библиотекарския институт” заедно с Ахмед Доган отличието на Държавна сигурност, цинично кръстено на името на Стефан Стамболов. Почетния знак му беше връчен лично от неговия адаш Димитър Иванов – Гестапото. Така Николов се нареди в почетната гвардия на имащите заслуги пред бившата мракобесна ДС ...

"Под лупа"