Зеленски: Все по-тежка е ситуацията на фронта в Източна Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че ситуацията на фронта в Източна Украйна става все по-тежка, а Русия привлича все повече войски в сраженията, съобщават световните агенции. Зеленски допълни, че ”Сега е много трудно в Бахмут, Угледар, Лиман и други направления.”

Руските сили бавно напредват в Донбас, като обграждат град Бахмут в Донецка област. Те се опитват да поставят под контрол един от основните пътища, по които минава снабдяването на украинските сили в района. Те също така се опитват да превземат град Угледар, разположен югозападно от град Донецк.

 

В свое обръщение Зеленски заяви: "Често ми се е налагало да казвам, че ситуацията на фронта е тежка и че става все по-тежка, и сега отново е настъпил такъв момент. Нашественикът влага все повече и повече сили в разбиването на защитата ни."

 

Зеленски допълни, че "Сега е много трудно в Бахмут, Угледар, Лиман и други направления." По-рано през деня украинският зам.-министър на отбраната Анна Маляр заяви, че опитите на Русия да пробие защитата на Бахмут и Лиман са се провалили.

https://frognews.bg/novini/zelenski-vse-tejka-situatsiiata-fronta-iztoch...