Земетръс за Путин и Шойгу: Генерал Картаполов от Думата ги призова, да спрат да лъжат

Председателят на комисията по отбрана на Държавната дума на Русия генерал-полковник Андрей Картаполов заяви, че руското Министерство на отбраната трябва да спре да лъже за войната в Украйна и да дава неверни данни. Според него това може да доведе до загуба на доверието на хората, пише руският сайт РБК.

"Трябва да спрем да лъжем. Многократно сме говорили за това... Но някак не стига до отделни лидери", възмути се руският официален представител.

В Русия все повече зачестяват вътрешните критики към режима на Владимир Путин, който откровени лъже руските граждани за случващото се на украинския фронт. Руската армия търпи невиждани загуби в човешка сила и военна техника, което накара и Путин да обяви „частична военна мобилизация“ на 300 000 души. Кремъл не отговори защо ще мобилизира 300 000 войници, след като (по лъжите на Шойгу) само 6000 са загинали в Украйна.

Картаполов отбеляза, че докладите на Министерството на отбраната не съдържат истината за ситуацията на фронта в Украйна. "Нашият народ не е глупав. Той вижда че не искат да му кажат не цялата истина, а дори и част от нея. Това може да доведе до загуба на доверие", предупреди генералът. Картаполов беше заместник на Сергей Шойгу в Министерството на отбраната.

Според него ходът на „спецоперацията“ е показал също, че руската армия има нужда от усъвършенстване на разузнавателната техника. „Нашият основен проблем днес е разузнаването, това са средства, не сили, а средства за разузнаване, които биха позволили да се разкрият цели на противника в пълна дълбочина, неговото оперативно формиране, до стратегическа дълбочина“, каза той.

https://frognews.bg/novini/zemetras-putin-shoigu-general-kartapolov-duma...