Избори на подбив – примери като за русофили

Избори на подбив – примери като за русофили – Иво Инджев / Ivo Indzhev

Изборите в Русия приключиха и основният въпрос на разочарованите руснаци в социалните мрежи е защо изобщо трябваше да бъдат организирани, след като победата на управляващата “Единна Русия” на Путин беше предизвестена.

 

 

 

 

 

 

Ето накратко и други мнения.

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел заяви, че руските избори са протекли със сериозни нарушения.

Държавният департамент на САЩ разкритикува изборите в Русия като нечестни.

Полша отказа да признае за легитимни състоялите се в Русия избори.

А България? Най- вероятно България, вярна на заветите на диктатора Живков да се снишава, докато бурята попремине ( особено източната), ще си остане скрита зад колективното мнение на ЕС във връзка с установените от мониторинговата група “Голос”  повече от 5 хиляди възможни нарушения на изборите – два пъти повече от състоялите се преди 5 години избори в Русия.

НА СНИМКАТА: Руски бедняци бъркат в кофите за отпадъци ( честа сцена с бедни, които причакват изхвърлянето на стоки с изтекъл срок на годност). Саркастичният коментар в мрежата казва: “Гласоподавателите си получават наградата за правилното гласуване”.

 

Реакциите на критиците обобщава един опозиционен коментатор в руската мрежа, според когото властите се правят, че правят избори, а гласоподавателите се правят, че наистина гласуват. Класика от времето на комунизма, когато трудещите се правеха че работят, а  държавата – че им плаща!

НА КОЛАЖА: Възрастна рускиня разбира, че внукът и гласувал за “Единна Русия” и приписала къщата си на котарака

 

 

 

 

 

 

Сарказмът и черният хумор дефилират в руските социални мрежи. Въпрос ( във връзка с официалната позиция на Кремъл, че талибаните били “адекватни и нормални момчета ): 

“Талибаните дали вече поздравиха Кремъл за нормалните избори “?

НАМЕРЕТЕ РАЗЛИКИТЕ: Вячеслав Молотов, външният министър на Сталин, се ръкува радостно с нацисти ( със самия Хайнрих Химлер, шефа на Гестапо и  отговорник за масовото унищожаване на евреите). Сергей Лавров, външният министър на Путин, се ръкува в Москва с делегация на доволните от руското ухажване талибани.

 

 

 

 

 

 

Констатация на подбив:

“Ислямска държава отказа да поеме отговорност за резултатите от изборите в Русия”.

И още:

“За да избегнат намесата на Държавния департамент на САЩ в изборите Централната избирателна комисия публикува резултатите ден преди те да започнат”.

Има и засичания на фактологични абсурди. Като фактът, че по официални данни руските въоръжени сили наброяват 900 000 души. А един зам. министър на отбраната обяви, че са гласували 1 200 000 военни

“ Цар Петър си имал войска за развлечение, а цар Володя сега ще си има такъв парламент”, пише един зевзек. Отбелязвам във връзка с бутафорните полкове, с които младият Петър се развличал като юноша още преди да стане Велик, че на руски “потешаться” значи преди всичко да се подиграваш

( У царя Петра были потешные войска, а у царя Володи будет теперь потешная Дума).

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: https://offnews.bg/sviat/kak-se-praviat-50-na-parlamentaren-vot-kratak-narachnik-na-izbornite-759999.html

https://faktor.bg/bg/articles/v-rusiya-nay-nechestnite-izbori-na-desetil...