Източиха кръвта на собствените си граждани.

Stefan Gamizov

Бих желал да благодаря на правителството и МВР след днес, разбирайки от пресконференцията на Кирил Петков и Бойко Рашков, че водят разследване за случилото се на ПАВЕЦ “Чаира”.
За първи път от 12 години насам срещам отговорно поведение от властта в този сектор.
Реално, като човек пряко отговорен за ПАВЕЦ “Чаира” от страна на построилата я японска корпорация, бих желал да заявя моето лично мнение, че ако японските колеги не бяха прогонени от България през 2018 година, защото лично аз отказах участие във всякакви незаконни схеми, сега такава енергийна ценова криза нямаше да има. 
Бойко Рашков е прав напълно, защото реално фирмите, който ни замениха не само се сдобиха незаконно с цялата японска техническа документация, но и превъзложиха работата на точно “гаражни” фирми от Балканите. 
Това доведе до загуби за всеки българин, които той е платил през увеличените си сметки за ток, които са част от всяка стока и услуга поне 1 милиард лева досега, а по-вероятно ще достигнат над 2 милиарда лева. 
България и Норвегия бяха двете единствени държави, които можеха да се спасят от криза на цените на енергията.
Норвегия го направи, а България на Бойко Борисов, Доган, санкционираните от САЩ и няколко олигарха смаза гражданите си унищожавайки огромната си балансираща мощност ПАВЕЦ “Чаира”, за да направи безумно богати търговци на електроенергия и да има пари за злоупотреби в държавните енергийни фирми. 
Източиха кръвта на собствените си граждани. 
Само не си направиха сметка, че няма вечно да са на власт. 
Затова, защото някой не можа да вземе рушвет от 2 милиона евро и всичко останало, което изброих, сега обществото плати 2 милиарда лева и ще плаща още, защото все още ни се пречи да се върнем при нашите “деца” както наричат японците турбините и генераторите на ПАВЕЦ “Чаира” и да ги съживим за българите.
Те са български деца всъщност. 
Пречат ни все още държаните назначени от ГЕРБ и ДПС хора в НЕК и двама олигарси с огромно влияние.

Фейсбук