Илиян Василев за ИТН : Нещо много, ама много са се объркали, че са тефлонови спрямо критика от протеста. Вероятността да танцуват само едно лято не е малка.

Ilian Vasilev

Отказът на ИТН от гласуване по пощата обезсмисля всичко което до този момент са правили за да ни убедят че изобщо са били част от протеста , от желанието за промяна, а не наблюдатели, коментатори, съгледвачи.
Можеха да проведат разговори с другите партии - ДБ и ИСМВ, а не говорят с никой. Това може да се тълкува като високомерие или като плененост и в двата случая не е добре. Както посочих вчера - нямат гласове и е логично да не правят кабинет. Но демонстративното връщане и бързане само свива времето на парламента да реализира каквото и да било.
Една седмица си е една седмица.
Заедно с отказа да се гласува по пощата, което на практика лишава мнозина българи от правото да гласуват и на предстоящите избори и на президентските - греховете им нарастват и преминават червената линия.
Да им напомня - промяната не е декларативност и конкретна работа и стъпки. До сега нищо не говори че са готови да сторят нещо умно и системно за промяна.
Песните и скечовете за важни за духовния имунитет на нацията, но политиката е друга писта.
Не става с няколко думи от екрана, от ФБ, с някакво заимстване на авторитета на Антоанета Стефанова за партийни цели.
Не се страхувам че Борисов ще дойде отново на власт, той е минало. Страхувам се че протесната енергия не намира най-верните си изразители и преходът през пустинята ще бъде дълъг.
Предупреждавам ги - техният политически капитал не е безграничен. С подобни ходове като отказа от гласуване по пощата и други важни промени по избирателния кодекс, те ще станат обект на остра критика от другите партии на протеста.
Нещо много, ама много са се объркали, че са тефлонови спрямо критика от протеста.
Вероятността да танцуват само едно лято не е малка.
 
Фейсбук
снимка : Дунавмост. com