Илиян Василев: Играчите станаха нервни от разкритията на Цветан Василев

Това, че бившият шеф на КТБ е грешен, не е основание ние да не вярваме на онова, което казва

"Дали в изборна или в неизборна кампания, при всички положения изявленията на Цветан Василев щяха да предизвикат трусове, защото въпросите са важни. Те опират до националната сигурност, а президентската кампания е подходящо поле за разискване на тези въпроси и това изявление да повлияе на кампанията до степен тя да се радикализира – нещо, което доста сили не желаят да се случи". Това заяви бившият дипломат Илиян Василевв пред БНР, който смята, че наблюдаваме море от неновини, несъбития и съпътстващи скандали, които избухват, само за да подтиснат и дебата в президентската кампания, както и казаното от Цветан Василев.

"Това, че Цветан Василев е грешен, не е основание ние да не вярваме на онова, което казва. Той го казва по начин, по който не само звучи достоверно, то е достоверно", подчерта Василев. По думите му, онези, които твърдят, че Василев прави манипулация, подценяват интелигентността на българския избирател. "Той говори неща, които всички знаем, но понеже дълги години е бил в кухнята, най-накрая по стандартите на мафията, един мафиот се разприказва. Той звучи достоверно и описва един механизъм, за който ние се догаждаме, а той го разкрива отвътре. Дали е кръгът "Монтерей" или не, това са хора, които, схематично представени, контролират процесите в България през целия преход. Това, което е важно, е не толкова Цветан Василев и Пеевски, а да се разкрие механизмът, който блокира българското развитие", каза още бившият дипломат. 

Според Илиян Василев, една част от играчите започват да се чувстват дискомфортно и нервни от разкритията, затова гледат да потиснат медийно случая чрез метода на насрещния пожар. "Това са хора, които не правят бизнес като Стив Джобс, а хора, които зависят изцяло от свързаността си с държавата, категоричен е Василев. 

http://www.faktor.bg/