Испания намали с 2000 души броя на смъртни случаи от COVID-19

Властите в Испания намалиха с близо 2000 броя на регистрираните до този момент смъртни случаи вследствие от коронавируса. Намалението е за сметка на случаи, които погрешка са били регистрирани два пъти или такива, за които е била установена друга причина.

Според коригираните данни починалите от COVID-19  испанци са малко под 27 000. Броят на заразените испанци и според новата статистика остава над 235 000. Така, въпреки корекцията, Испания остава една от най-силно засегнатите държави след Съединените щати, Великобритания, Италия и Франция, съобщава БНР.

 

Испания е сред държавите в Европа, които продължават да премахват някои от противоепидемичните мерки, въведени заради пандемията от Covid-19 . Облекчения са в сила от вчера за Барселона и Мадрид, където за първи път от 10 седмици отвори паркът "Ел Ретиро". В останалата част на страната хората вече могат да ходят на плаж, да посещават старческите домове и да организират сватби.

 

От вчера в страната, както и в Италия, и в Германия, отвориха врати и  басейните, спортните зали и фитнес клубовете, допълват от Франс прес.

https://frognews.bg/novini/ispaniia-namali-2000-dushi-broia-smartni-sluchai-covid-19.html