Истории от българската икономическа реалност

Vessislava Tancheva

След Георги Цолов Георгиев от "Жоси", това е вторият предприемач с реален бизнес, който разказва подобни истории от българската икономическа реалност.

Прави го лично - с името, лицето и подписа си. Не, не е ангел белоснежен, нито е света вода ненапита - такива хора имат дълга история на оцеляване в джунглите на рекетьорските години в зората на демокрацията, после са преживели краха на политическите си илюзии и сега намират сили да преодолеят унижението и да разказват пред камери как са ги прецакали и обрали.

Те имат материални доказателство, че могат да успяват в почти всякаква среда. Всякаква! С изключение на прокурорската диктатура, в която изкристализира срастналата се с мафията държава.

С нетърпение очаквам втората част, почти се сещам чии познати имена и длъжности ще чуя.

А, и не забравяйте, че Илия Златанов вече не живее в България, но журналистите, които правят този (и всимки подобни нему) материали все още са тук. Днес по тях хвърлят яйца и им организират телефонен тормоз. Ако утре разследванията им дадат какъвто и да е видим резултат, ще ги замерят с далеч по-опасни неща, сигурно е.

Фейсбук