ИТН поканило на преговори и ДПС. Вместо да се опитват да разсеят всякакви съмнения за връзка със Сараите, те още повече ги задълбочават.

Evgeni Kanev

ИТН поканило на преговори и ДПС.
Вместо да се опитват да разсеят всякакви съмнения за връзка със Сараите, те още повече ги задълбочават. Сигурно сега ще излязат с плоското извинение, че виждате ли - нямаме мнозинство и търсим подкрепа. А на Филип Станев даже му дошла гръмовната мисъл, че ДПС нямали нищо общо с управлението на ГЕРБ.
Освен ако много не се лъжа, явно целта е да се разиграе сценка на “национална отговорност” и да не им се търси сметка за неадекватното им поведение. Защото след грандгафа с правителството на НВ, след като нарушиха клетвата си да не водят диалог с други (който все пак още не сме видели), сега престъпването на собствените червени линии с кого да водят преговори пак сочи незрялост или дърпане на конци.
Но най-важното. Ако досега на ИТН не им е било ясно кои са ДПС (невероятно, нали?), то поне след толкова слушане в парламента би трябвало да са чули, че ДБ под никаква форма не би влязло в съвместни политически действия за кабинет с ДПС. Тогава това значи, че предизвикват ДБ сами да се откажат, а мястото им да бъде заето с ДПС. И накрая да кажат: ами ние ги канихме… те са виновни.
Твърде са дебели сенките на Прехода, та ясно личи разликата между автентичен и силуетен политик. 
Така за ИТН пасва идеално “бръсначът на Окам”.
Съгласно този принцип, от множеството теории, които обясняват един и същ проблем еднакво добре (ceteris paribus), за предпочитане е най-простата, т.е. тази, която използва най-малко предположения.
Някой беше още го опростил: ако някой ходи като патка, звучи като патка, изглежда като патка
- значи е патка.

Фейсбук