И министерството на Цветанов лъсна в схемата с бонусите

„Днес бях много изненадан от това, което прочетох в един вестник. Разпоредил съм на зам.-министър Димитър Георгиев и финансовата служба да направят конкретно проверка за какви суми и за какви поводи са раздавани“.

Това каза вътрешният министър Цветан Цветанов след като се разбра, че и в неговото министерство са раздавани бонуси по неясна схема.

Той изрази учудването си от информацията излязла в медиите, че в потока от милиони левове раздадени като поощрение на държавни служители, попада и неговото министерство.

В медиите днес излезе информация, че вътрешният министър Цветан Цветанов е раздал бонуси в размер на 58 447 лева във ведомството си.

Това показва справка, изготвена по искане на СДС. Вицепремиерът обясни, че това са пари от наградения фонд на МВР и помощите, които ведомството дава за служители, които имат крайна необходимост от това.

„Около 20 и няколко хиляди са за цялата сума раздадените като награди, които са с парично измерение“, каза Цветанов.

Такива пари били давани за успешни полицейски операции.

„И доколкото ме информираха, имаме един конкретен случай за един служител, който се е нуждаел от финансова помощ за някакво скъпо лечение и там всъщност се е взело решение да осигурим някъде около 20 000 лв.“, каза още той.

До края на работния ден днес ще бъде ясно как са раздавани от тези пари по месеци и поводите за тях.

ГЛАСОВЕ