И София пламва с протест срещу „бежанците”

И София пламва с протест срещу „бежанците”. На 7 октомври от 20:00 ч. шествието ще тръгне от площад Св. Неделя, ще мине през бул. Мария Луиза и ще спре на Лъвов мост.

Мястото не е избрано случайно. От Лъвов мост, на метри от паспортната служба, всеки ден тръгват маршрутките, които превозват нелегалните до сръбската граница. А организатор на протеста е движението Национална съпротива.

"Целта ни е да изгоним мигрантите. И не само от улицата. Искаме лагерите за мигранти да бъдат извън територията на България. Турция е добро решение. Все пак са с еднаква религия и по-добре ще се приобщят към турската култура, отколкото към българската", коментира Николай Йовев от Национална съпротива пред Bulgaria ON AIR.

Другата причина за недоволството на хората е, че районът между Централна гара, Лъвов мост и Банята постоянно е тероризиран от мигрантите. Той дори вече носи прозвището Малкия Багдад.
"Хората, които живеят в района на Лъвов мост сами потърсиха помощта ни. При нас дойде една жена, която е обирана три пъти от един и същ арабин и полицията нищо не е направила. След това дойде и едно момче, което ни показа къде ножът на обирджията е прерязал врата му. Чухме дори за случай на убийство, за което никой не е разгласил", обясни лидерът на националистическото движение Благовест Асенов.

 

Оказва се, че част от мигрантите, които се навъртат около Сточна гара, са дошли от лагера в Харманли, а с тяхната поява и напрежението в квартала нараства.
В града на Белоногата положението също е сериозно. Там броят на мигрантите се очаква да достигне 5 000 души при 10-12 000 местни, които реално живеят там, съобщи  The Bulgarian Times.

По информация на Харман БГ приемът на нови кандидати за международна закрила, които в болшинството си не се нуждаят, от две седмици не е паднал под 100 души на ден. 

Според официални данни на ДАБ, на 13 септември, 2016 г. в РПЦ Харманли е имало 2319 мигранти.
И ето резонните въпроси – колко хора може да побере този център, след като нови, приблизително 1600 души, добавени към тези от 13 септември 2319, прави близо 4000 нелегални в момента. С разширенията на РПЦ-то те ще набъбнат до 5000! Кой допуска това критично струпване на едно място на млади и видимо агресивни  – поне от досегашните им действия, млади мъже и тийнейджъри от Афганистан, Ирак и Пакистан.

19min.bg