И Япония посече Кристалина...

И най-влиятелната страна, извън петте постоянни членки на СС, е ударила шамар на Кристалина, сочи стенограмата на изслушването и. Японският представител е отправил остра забележка към нашата кандидатка, която на езика на сдържаните японци направо представлява покана да си направиш "сепуко".

Японецът е имал 2 забележки. Първата е, че Кристалина "твърде много ръкомаха" и да го прави по-малко. Както е известно, ООН е по-скоро дипломатическа, отколкото политическа организация и подобни жестикулации не се приемат добре. Втората забележка е по-важна по същество. Японският дипломат казал: "Отговорите ви са твърде общи". Тя показва, че на задаваните и въпроси, Кристалина не е дала сериозен отговор, а се измъква.

Япония е най-влиятелната страна в Съвета за сигурност, извън постоянните членки. Тя е единствената държава, която фактически има независим глас, защото е модерна държава, с трета по размер икономика в света, и уважавана в международните отношения. Единствената друга подобна държава е Испания, но тя е обвързана с кандидатурата на Гутиереш. Извън Испания и Япония, останалите членки на ЕС са марионетки на големите велики сили.

До момента твърдите реакции около Кристалина са, че американските марионетки (Украйна, Аржентина) се изказаха негативно. Самата тя говори лош английски и се изложи, че изобщо не знае френски, макар да се направи, че знае. Не отговори на повечето въпроси, а по други демонстрира некомпетентност. Най-голяма и издънка е, че ще покани Ислямска държава и Боко Харам да говорят пред ООН и да се узаконят.

Ако подобен кандидат получи дори 1 глас "За", това ще означава, че някой в света сериозно ни се подиграва. Разбира се, Кристалина е дебелокож гьонсурат, който нито разбира скритите сигнали, нито би се съобразила с тях. Тя си мисли, че като мине с трясък през стъкларския магазин, от другата страна я чака Нобеловият комитет.

До момента единствената положителна оценка за Кристалина, е от Стефан Тафров. Човекът, когото изтеглиха от ООН, защото пречеше на Бокова, въпреки че като наш представител, беше длъжен да я подкрепя.

ГН

http://gudelnews.com/