Как ще посрещаме туристите в Бургас

Как ще посрещаме туристите в БургасПреди дни научихме от сайта на община Бургас, че кметът е взел мерки за ред и порядък при спиране и разтоварване на организирани туристически групи в центъра на града.

Това е нещо необходимо, защото помним спиращите къде ли не туристически автобуси, които престояваха часове на неподходящи места като възпрепятстваха движението.

Дали обаче всичко е взето под внимание и дали няма да се изложим пред чужденците?

Ще споделим тази информация от сайта на община Бургас с вас, нашите читатели.

„Заповед на кмета въвежда ред при престоя на туристически автобуси в града

сряда, 02 май 2012

Автор: Стефан Минчев

Как ще посрещаме туристите в БургасЗаповед на кмета Димитър Николов въвежда ред при престоя на туристическите автобуси в Бургас това лято. Според нея автобусите, влизащи в града с цел шопинг турове, посещение на музеи, галерии и други туристически пътувания, могат да престояват не повече от 10 минути при пристигане - за слизане на пътниците, и 10 минути при заминаване - за качване на пътниците, на няколко обозначени места:

- Ул. „Хр. Ботев“ №30 - в уширението преди ДНА (в посока ЖП гара) - 1 автобусно място;

- Бул. „Ст. Стамболов“ №53, пред кафе-сладкарница „Кашмир“ - 2 автобусни места;

- Ул. „Ал. Батенберг“ - паркинг на хотел „Приморец“ - 2 автобусни места;

...

 Определят се следните маршрути за движение в гр. Бургас по три варианта до всяко място определено за разтоварване, а те са само 3 и ако примерно на ул.“Христо Ботев“ трябва да спрат два автобуса, тъй като групата е по-голяма какво ще правим... Ако туристите, които често са възрастни хора трябва да ползват тоалетна или вода за измиване какво правим...

Престоят трябва да се извършва при спазване на изискванията на Закона за движение по пътищата.

Как ще посрещаме туристите в БургасСлед разтоварване на пътниците, автобусите се насочват за престой на охраняем общински паркинг зад ДКЦ ІІ (Трета поликлиника) с адрес: гр. Бургас, ул. „Ген. Гурко“ №62.

На автобусите, изпълняващи случайни превози, е забранено спирането на автобусни спирки по маршрутите на вътрешноградския транспорт!“

Да кажем, че туристите биват разтоварени или се качват на паркинга на ул.“Гурко“ и им се налага да ползват тоалетна там има само една преносима химическа тоалетна, а те са примерно 50 човека различни по пол, възраст и т.н. Какво правим?

Защо не се помисли да се създадат условия на този наскоро построен паркинг да има подобни удобства- тоалетни, течаща вода и т.н. и то за повече хора, както е нормално за бели хора, а не полеви условия ...

Дали пък не си струва да се замислят нашите управници щом искат Бургас наистина да е туристически град.

Христо ТОДОРОВ

 

Редакцията на „Под лупа“ се извинява за евентуални пропуски и грешки. Засегнатите имат право на отговор.