Калоян Методиев: Служебното правителство генерира само скандали и остави корупционен вкус

Калоян Методиев: Служебното правителство генерира само скандали и остави корупционен вкус — Breaking.bg

Не изключвам договорка да се продължи животът му, коментира политологът

Заради изборните резултати в момента имаме повече въпроси, отколкото отговори, вкара се още повече напрежение в политическата система. Това е на базата на субектите, на базата на един процес, който започна миналото лято, на умишлено дестабилизиране на държавата чрез дестабилизиране на партийната ѝ система“, заяви пред БНТ политологът Калоян Методиев, който бе началник на кабинета на президента Радев.

По думите му ИТН държи да се наложи, да се превърне в център на политиката в България, да срути системата. „Те самите казват, че са антисистемни, и евентуално да отидем на избори, където те евентуално да реализират още по-голям резултат. Тоест от началото докрай в тяхното поведение имаме деструкция с цел акумулиране на повече гласове за себе си.“

Според него в посланията и действията на „Има такъв народ“ се вижда разминаване. „Очевидно се върви към хвърляне на абсурдни предложения, чрез които да не се направи правителство – да се отхвърлят, да влязат в ролята на жертви и да отидем на трети избори“, коментира политологът.

По думите му тезата за избори „две в едно“ – предсрочни парламентарни и президентски, се лансира все по-усилено. Той отбеляза, че още преди изборите на 4 април президентът е взел страна в изборния процес с призива си за подкрепа на „новите“.

„Така че не изключвам варианти за подобни договорки и продължаване на живота на този служебен кабинет, защото той се държа като всичко друго, но не и като служебен кабинет“, категоричен беше Методиев.

„Това служебно правителство генерира само скандали и остави корупционен вкус“, завърши Калоян Методиев.