Капанът за мишки щракна: Три изхода за Русия от войната с Украйна

Режимът в Руската федерация навлезе в стадий на агония в резултат от фатална военнополитическа грешка, допусната от „колективния Путин“. Започвам да си мисля, че наистина са планирали не война, а специална операция. Но те влязоха във война, и то не с Украйна, а с НАТО. А фактът, че НАТО воюва дистанционно, само изостря ситуацията.

Това пише в свой анализ за „Главред“ Владимир Пастухов – политолог, юрист и публицист.

 

Цялото изчисление се основаваше именно на факта, че няма да има истинска война. Те искаха да изплашат натовския таралеж с гола армия, по принцип не готова за дълга война. Но всичко се оказа различно – европейците, които от 20 години се преструваха на „мъртва котка“, изведнъж показаха зъбите си и пуснаха ноктите си.

 

Сега всеки допълнителен месец от войната работи срещу Русия, тъй като броят на оръжията, доставени на Украйна, нараства експоненциално, увеличавайки боеспособността на украинската армия, докато руските ресурси само намаляват.

 

Капанът за мишки се затвори, Русия влезе във война, която нито практически, нито теоретично е възможно да се спечели. Истерията в Кремъл и контролираните от него медии не могат да променят по същество нищо. Историята не прощава такива грешки. Тя ги притиска в ъгъла. Русия на Путин има три изхода.

 

1.   Да започне ядрена война и да се самоубие, отнемайки със себе си живота на по-голямата част от човечеството.

2.  Да продължи конвенционалната война до изтощение, очевидно поражение и бунт в тила.

3.  Да спре войната с доста бърз, но срамен и съмнителен мир, който пропагандата ще се опита да представи като победа и постигане на всички цели на специалната операция.

 

В последния случай, който изглежда най-вероятният, агонията ще продължи известно време – от няколко месеца до няколко години (да речем до три). След това режимът на Путин ще приключи. Елитите няма да простят страха на руския диктатор и ще отмъстят за всичко, което са изпитали.

 

Във всеки случай Русия навлиза в зона на турбуленция, от която не може да излезе цяла. Затегнете предпазните колани…

Капанът за мишки щракна: Три изхода за Русия от войната с Украйна (frognews.bg)