Класика в жанра, правителството се провали в справянето с кризата КОВИД-19, и за да отклони вниманието скара различните лекари, доболничите с болничните.

Класика в жанра, правителството се провали в справянето с кризата КОВИД-19, и за да отклони вниманието скара различните лекари, доболничите с болничните. Мангъров не беше прецизен с посочване на проблема, той по принцип не критикува Борисов и сегашния министър на здравеопазването, а остави впечатление, че общопрактикуващите сами не желаят. Те са воини, ако нямат пълководци, вината не е тяхна. Информационно обслужване не върши работата.
Факт е, че има телефонна медицина, и това не е винаги е по вина на домашните лекари, самите пациенти избягват, наплашени от ситуацията.
90 процента от казанато съвпада с казаното от Мангъров, особено в частта за антибиотиците. Защото е доказано, че масовата употреба унищожава имунната система това беше неговото послание, което общопрактикуващият лекар потвърди. Къде тук е проблемът Мангъров? Че настоява да не се лекува без нужда с антибиотици, които вместо да помогнат, убиват, когато няма доказана бактериална инфекция.
От вчера - 11 ноември, 9 месеца след началото на кризата се сетиха че ДКЦ трябва да се включват, защото домашните лекари нямат ресурсите. Дори антигенни тестове, нещо което се препоръчваше преди месеци!?, не им дават. И знаете ли защо, защото ще спаднат приходите на близките до властта лаборатории.
Фандъкова с усмивка ви разказва приказки. Като за "лека нощ", приспивно.
Лекарите се хванаха за гушите, а виновните - политиците и политиците лекари гледат отстрани.
НЗОК има легла, бърза помощ - няма легла.
Имало даденост - здравната система, като че ли аз и вие сме отговорни.
Борисов от екрана се хвали с някаква откъснати от контекст пасажи от писмо на МВФ.
Хаос е слаба дума. Потъваме, потъваме. Караме се по форумите, родители и учители, делим се на про и антимангъровисти, про и анти тръмписти. Стига толкова!
За това е нужно да включим инстинкта за самосъхранение, и да се спасяваме чрез солидарност между жертвите на това "управление", сред които са и лекарите, учителите, учениците, всички ние.

Фейсбук

кадър от НОВА ТВ