Когато дори и физически се разправят с ГЕРБ... Борисов обвини Христо Иванов и ДПС, че му организирали преврат

Защо да се явявам в парламента? Гласували са ми оставката, аз вече съм гражданин, каза лидерът на ГЕРБ

 

Премиерът в оставка и в отпуск Бойко Борисов се появи на извънреден брифинг в централата на партия ГЕРБ.

Планът за възстановяване е депозиран в парламента, те ме викат там, за да правят народен съд, заяви Борисов в отговор на журналистически въпрос дали ще се яви в Народното събрание на 21 април.

„Защо да се явя, като те са ми гласували оставката. По тяхното решение, аз вече съм гражданин“, каза той.

Въпреки това в крайна сметка Борисов щял да благоволи да отиде в парламента в сряда.

Според него на новите партии им трябва служебно правителство на Румен Радев и "след месеци на репресии да постигнат по-добър резултат".

 

Борисов поиска да не се спекулира по никакъв начин с Плана за възстановяване.

„Спрете да спекулирате, че няма План за възстановяване – той е правен от над 200 човека, 38 работни сесии с Европейската комисия има. На практика не е възможно да се чете в парламента, на практика трябва да им го чета до края на юли. Умолявам колегите най-отговорно – приемете го, той е добре направен. Отхвърлете го, като не ви харесва – дайте си вашия план, но спрете да спекулирате, че няма план“, каза още той.

Според Борисов след сформирането на новото народно събрание ДПС винаги гласува с опозицията и вече на всеки трябвало да стане ясно, че те нямат нищо общо с ГЕРБ.

"Росенец" вече няма да бъде закачан - бъдете сигурни! Бъдете сигурни и че няма да има и мажоритарни избори, защото оправданието е, че трябва да има по-спокоен парламент", каза Борисов.

По думите му "летният преврат, започващ от "Росенец" и Христо Иванов, е добре координиран между "Да, България" и ДПС".

"За всички стана ясно, че ГЕРБ не е имала, няма и няма да има договорки с ДПС. Сега ще питате ли има ли тайна договорка между ДСП и ДБ?", посъветва журналистите премиерът в оставка и отпуска.

Той обясни и кога ще дойде времето на законодателна промяна за въвеждане на мажоритарен избор на депутати.

"Знаете ли кога ще го направят? Когато по някакъв начин дори и физически се разправят с ГЕРБ", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обясни и защо е разпуснат Националният оперативен щаб.

"Опитаха се да се заиграят със здравето на хората и да кажат, че не мислим за него. Членовете на НОЩ са държавни служители... Една година не спряха да се подиграват с Щаба, дори гориха маските и казваха, че двама генерали плашат народа. Казват, че ние едва ли не на инат сме затворили Щаба. Няма такова нещо. Моето предложение е, ако искат да го има този щаб, да го назначат. Д-р Симидчиев (Александър Симидчиев от Демократична България бе избран за председател на комисията по здравеопазване в НС) да дава указания. Но тук злобата и реваншизма им стигна до там, че в петък толкова искаха бързо да се саморазправят, че приеха оставката на кабинета", каза премиерът в оставка.

Борисов използва случая и да припомни колко добре е управлявал България.

"Благодарение на мен - колкото и да е нескромно, вие не разбрахте, че има миграционна криза. Приеха ни в банковия съюз и чакалнята на Еврозоната. Рейтинговите агенции постоянно ни вдигат рейтинга. Справихме и с финансовата криза. Сега като гледам резултатите от вчера имаме 1076 нови случаи на коронавирус - може би най-ниско новозаразени за региона. Това показва, че имаме много умело управление на пандемията", добави той

https://offnews.bg/politika/kogato-dori-i-fizicheski-se-razpraviat-s-ger...