Когато насилието стане норма в отношението на властите към протестиращите, гражданската война не е далеч.

Илиян Василев

Атаката на маскирани !? полицаи срещу палатковите лагери е логична стъпка от ескалацията на насилието в държавата, като единствена писта за задържане на властта от малка група узурпатори, които виждат през социологията, дори на близки до властта, че тя им се изплъзва.
Недоумявам защо мнозина се връзват на елементарните хватки на Борисов, че той искал да подаде оставка, но другите му пречели.
Разберете, той е в паника от възмездието и това ще го кара да прави нови и нови престъпления, включително като праща мутри в униформа и без, за да бие протестиращи.
Тези хора ще бранят властта с кръв. Валери Симеонов и Краси Каракачанов с тези мижави 4 процента не могат да определят съдбата на страната. Те просто са поредната и последна опора на модела.
До тук с "мекия" диктатор Борисов, с фасадата която го отделяше от Путин.
Утре пак ще се направи палатков лагер.
Пак ще има протести. Ще се увеличи броя на обявилите гладна стачка и нищо чудно там да има и драматични развития.
Изобщо Борисов работи срещу времето и се надява, че днес армията от тролове и "разумни" гласове на "граждани", на които ще им бъде осигурен достъп до медиите, ще заглушат протестите.
Никак не е случайно, че вчера политолози и социолози близки до властта включиха на макс критиката си срещу протестиращите.
Не съм сигурен, но когато насилието стане норма в отношението на властите към протестиращите, гражданската война не е далеч.
Новината от днес е, че Борисов си избра съдбата на Тодор Живков.

Фейсбук