Когато съпругата е братовчед на Путин

Георги Георгиев
 
Контролът на Путин върху фармацефтичната ни мафия не е само чрез съпругата на Марешки.
Вече стана известно, че Светлана Александровна е братовчедка на Путин.
Групата от фирми на семейството се оглавява по приходи от
ФАРМНЕТ ЕАД, която отчита над 541 000 000 лв. приходи за 2018 г.
Над половин милиард лева.
Отчетената печалба е под 1% от приходите.
Трябва да отбележа, че Марешки участва в общо 55 други фирми, които отчитат приходи между 5 и 20 милиона лева годишно.
Съпругата му има участие в над 100 фирми, като в повечето са съдружници заедно с децата си.
Странна е и историята с фирма ТРЕЙДНЕТ БЪЛГАРИЯ ЕООД, която Марешки продаде на руската гражданка Нина Василевна Катченко през 2012 г. и още следващата година ТРЕЙДНЕТ БЪЛГАРИЯ ЕООД отчете приходи от близо 400 000 000 лв., а през следващите години приходите се стопяват почти до нула.
Една сграда във Велико Търново приютява „Фармнет" АД - вносител на лекарства и доставчик на аптеки „Марешки", както и фирмата „Трейднет България" ЕООД - износител на лекарствени продукти.
Трябва да отбележа, че иде реч за паралелен износ на скъпоструващи лекарства, който се закриля от държавната власт и до днес прокуратурата не предприема мерки в тази насока.
Журналистката Валя Ахчиева се опита да разрови далаверите, но не съм чул и до днес да има реакция от компетентни разследващи органи, нито пък от Министерството на здравеопазването.
По отношение на бизнеса му с гориво трябва да е ясно, че Марешки - това е Лукойл без ДДС.
Борисов и кликата му умишлено държат най-ниския акциз в ЕС (най-ниския разрешен), за да може монополистът Лукойл и картелът му да си слагат огромна надценка, двойно по-висока от другите държави в ЕС.
Така годишно България губи над 1 милиард лева, които вместо да влизат в държавната хазна от акциз, се прибират от руската компания и картела им като свръхнадценка - производствена и търговска.
Дали и колко се фискализират продажбите на горива по бензиностанциите Марешки знае само НАП.
Или по-точно - прави се , че не знае.
Забележете, че Путин използва за пореден път нещо съвсем елементарно, за да отстрани поредната си марионетка от своята собственост - съдебната ни система.
Забележете, че двата основни сектора с огромни приходи - фармацефтичния и петролния бизнес на фамилията Марешки продължават да работят и да бълват пари необезпокоявани от никого.
Путин знае как да пипа и да удря през пръстите, без да пречи на голямата далавера.
Та, не е само Марешки, де.
Да вземем например аптечната веригата Медея, чийто собственици са руски граждани ((приели вече българско гражданство) върли путинисти.
В обръча от над 20 фирми на Медея и нейните руски собственици няма нито една, която до отчита и плаща данък печалба, въпреки приходите от десетки милиони левове.
 
Фейсбук