Колкото пъти Борисов ви казва че диверсифицира, знайте че ви лъже. Винаги обещава щастие в бъдеще, докато осигурява някому високи цени от вашия джоб.

Ilian Vassilev

От последното издание на "спестените новини" които четем пред БНТ на протеста.
Ето ви източникът https://ria.ru/20200723/1574763031.html
Официален. В него Министерството на външните работи на Русия твърди, че България - Булгаргаз има договор за задължителни покупки на руски газ /80 процента/ до 2025 година!?
До този момент всички знаехме, че Булгаргаз има договор с Газекспорт за покупка на природен газ, който е десетгодишен и се сключен през ноември 2012 година.
А от съобщението на МИД излиза, че контрактът е удължен с три години. Да напомня, това съобщение има статут на официално изявление.
Въпреки че правителството на България, нашето външно министерство и ръководството на Булгаргаз са уведомени, до този момент няма официално опровержение, не смеят да опровергаят МИД, и както знаем мълчанието е признак на съгласие.
Нали си спомняте фанфарите в края на февруари 2020 година - грандиозния успех. Тогава намалихме надценката за руския газ от 140 на 95 процента.
Днес купуваме руски газ, който Булгаргаз предлага по приблизително 9,55 евро за МВтч, тоест когато в Турция и Гърция го купуват под 6 евро/МВтч /спот цената на TTF вчера беше 5,16, а тя е репер за търговията с ВПГ в Гърция и Турция. Вие сметнете с колко процента сме по-скъпи.
За това колкото пъти Борисов ви казва че диверсифицира, знайте че ви лъже. Винаги обещава щастие в бъдеще, докато осигурява някому високи цени от вашия джоб.
Ако продължават да не опровергават МИД означава, че държавната измяна е вече факт и всички от Борисов до Николай Павлов трябва да бъдат арестувани веднага.

Фейсбук