Комунистически тероризъм : Генерал-майор Петър Каров разстрелян на 10.09.1944г. от трима местни пияни комунисти войници

 
† Генерал-майор Петър Каров-убит в Елхово на 10.09.1944г. от комунисти. Сражава се в Първата световна война в състава на 19-ти пехотен Шуменски полк и 82-ри пехотен полк в Сборната дивизия на генерал Тодор Кантарджиев на фронтовете в Добруджа и Македония с Албания.
На моята оцветена снимка е офицер от 8-и пехотен Приморски полк във Варна след 1935г. с всички свои отличия.

 Генерал-майор Петър Каров е разстрелян на 10.09.1944г. от трима местни пияни комунисти войници от 32-ри пехотен Загорски полк. Преди това е разжалван и е подложен на публична гавра. Разкарван е със скъсани пагони, бос с табелка ''Убиец“ като мечка и убит пред строената дивизия. Трупът му не е прибран 3 дни, като заминаващите за фронта войници били длъжни да го заплюят. Така е убит и адютантът му капитан Бояджиев, началник-щаба, двама щабни офицери и един подофицер. Обвиненията срещу него са безпочвени. Той не е ''убиец'', защото шумкари до преврата на 9.09.1944г. в този край не е имало поради страха от струпаните гъсто български войски там от Прикриващия фронт срещу Турция.

Тримата пияни комунисти, които го убиват, по-късно са ликвидирани от своите другари на фронта в Югославия, където има голямо ''разчистване на сметки''. Така с нови престъпления другарите прикриват своите предишни престъпления, жертва на които става и този достоен български генерал.
Янко Гочев