Красимир Дачев със стряскаща прогноза за цените на тока и икономиката

Шефът на КЕВР пази социалният мир в страната. Бизнесът плаща за ток 329 лв, а хората 119 лева. Както са тръгнали нещата, до НГ токът ще стигне до 500 лева, колкото и да ги натиска КЕВР. Има и една спекула с въглеродните емисии в Европа. Продавам на Фонда за 2 евро, а купувам за 60 евро. За газта се плаща 50% от емисиите.Това заяви икономистът и заместник-председател на БТПП Красимир Дачев в ефира на Нова телевизия.

По думите му политиците не спасяват икономиката, а я подтискат. "Играят си на избори, а икономиката е моторът, който движи всичко", категоричен е той.

Красимир Дачев: Тези цени на тока започват да клатят основите на българската икономика

Като се говори с държавни чиновници е много сладко. Ако искат да ти кажат да - то намират аргументи да го направят, а ако искат да кажат не - то тогава намират и законови причини да ти кажат не.

Това, което се случва е една снежна топка, която започна да се върти от много високо. Това, което се случва е като Жан-Виденовата зима. Инфлацията ще тръгне нагоре, предприятията ще спрат. Много трудно може да се спре тази лавина. Политиците не разбират, че помагат ли на икономиката, помагат и на хората.

Красимир Дачев със стряскаща прогноза за цените на тока и икономиката - Икономика - Новини Бг (novini.bg)