КРЕМЪЛ КАТО КВАРТАЛЕН БАБАИТ, КОЙТО СЕ СВИВА ПРЕД ИСТИНСКАТА СИЛА.

Grigor Lilov

Днес Москва не даде разрешение на самолет на Austrian Airlines да пристигне в Москва, понеже заобиколил Беларус. Също днес беше забранен за пореден път такъв полет и "Ер Франс". И т.н.
Оказах се прав в онзи пост кой стои зад гърба на Лукашенко и неговия въздушен тероризъм.
Бизнесът си е бизнес, но прегазването от Путин на международни правила и международни споразумения отдавна премина допустимите граници.
Пет стотинки не давам за ЕС, ако не реагира остро и комплексно. И не само с голи декларации. Когато някой те млати, да призоваваш за баланс, както направи президентът Радев, е идиотщина.
Утре Иран ще отвлече самолет, Башар Асад ще го направи, разни мразещи се диктатори в Африка ще почнат да си погаждат такива номера... Защото в международните действия прецедентът насърчава!
.
Ако се стигне до тежък конфликт, Запада (авиокомпаниите му) ще загубят и то пари заради нуждата от заобикаляне на Русия на път към Далечния Изток. Но те и без това ползват държавни помощи за оцеляването си, полетите са малобройни и относително лесно могат да бъдат компенсирани.
Но руските олигарси и Кремъл ще извият на умряло - за тях е по-трудно да заобиколят по въздуха ЕС. Такова заобикаляне ще има тежки логистични, ценови и др. последици за пътнически, бизнес и военни полети към Куба, Венецуела, Сърбия, средиземноморски страни. Дори с преминаване над Турция ще ги има.
Ако проблемът се постави ребром, убеден съм, че Кремъл ще приклекне. Стига повече умиротворяване - знаем от историята с Втората световна война до какво разрушение се доведе Европа с нейната политика на омиротворяване.
 
Фейсбук