Кр. Грудев за Фрог: Москов е най-вредният министър за пациентите

Д-р Москов ще остане в историята с опитите за лимитиране във всяко едно отношение: лимитиране на правата на пациента, лимитиране на възможностите за лечение, лимитиране на стопанската инициатива на лечебните заведения. Това ограничаване става по всякакъв възможен начин – чрез пръстовите отпечатъци, чрез пакетите и пр. Москов обаче бе най-активният министър в сравнение с неговите предшественици. Това коментира пред Фрог нюз Красимир Грудев, управляващ съдружник в МБАЛ „Тримонциум”.

 

Всички реформи на Москов се свеждат до пестене на пари, независимо от това, че някой може да пострада сериозно с отлагането на лечението например.

 

Стореното от Москов си остава, ако наследникът му не промени пакетите, пръстовите отпечатъци... Аз се съмнявам обаче, че той ще си отиде. Не знаем как ще гласува парламентът за оставката на кабинета. Може да остане, тъй като показва добра дисциплина и изпълнява политиката на правителството.  

 

Москов е най-вредният министър досега за пациентите. Той ги лишава от права. Прави опити да подражаваме на страните от Западна Европа, в които не можеш да получиш веднага лекарска помощ, а трябва дълго да чакаш. Получава се едно криворазбрано подражание, каза още Красимир Грудев.

http://frognews.bg/