Лавров отправи заплахи към Съединените щати: защо този път

https://telegraf.com.ua/novosti-rossii/2022-06-22/5708508-u-lavrova-vyst...

В сряда, 22 юни, на 119-ия ден от пълномащабното нахлуване на Украйна от Руската федерация, американските власти не разрешиха пристигането на специален полет на руската държавна авиация, който трябваше да вземе служители на агенции и техните семейства.

Това съобщи Министерството на външните работи на Русия, съобщава РИА Новости .

От действията на американската страна се оплакваха пред руското външно министерство. Те забелязали, че самолетът е трябвало да лети с онези служители, на които Държавният департамент е наредил да напуснат територията на Съединените щати преди края на месеца. В Русия след забраната за специалния полет заплашиха с "ответни мерки", които ще бъдат обявени по дипломатически канали.

„В случай на отказ за допускане на руските специални самолети неизбежно ще последват контрамерки, включително и такива с асиметричен характер, за които ще уведомим своевременно по дипломатически канали“, заявиха от руското външно министерство.

 

По-рано шефът на руското външно министерство Сергей Лавров нелепо коментира санкциите на Зеленски срещу Путин. А в началото на юни руският външен министър се разсърди на журналист заради неудобен въпрос .

Припомняме, че наскоро Лавров направи нови цинични изявления за „специалната операция“ .

Превод : "Под лупа"