Ламбо: Искам да ме запомнят като актьор, не като политик

Ламбо: Искам да ме запомнят като актьор, не като политик„БСП трябваше да строи магистрали, направи го Борисов“, призна кандидатът за вице

 „Росен Плевнелиев беше показван непрекъснато, месеци наред рейтингът му растеше, но не мога да кажа, че го ползват като пионка, защото все пак има качества“, призна по ТВ 7 кандидат-вицепрезидентът на БСП Стефан Данаилов.

В студиото на Бареков Ламбо не скри, че до последния момент  очаквал Бойко Борисов да бъде кандидатът на ГЕРБ. Известният артист сподели, че не се чувства потиснат от това, че обществото го възприема само като добър актьор без да споменават качествата му на политик.

“12 години съм в политиката и съм участвал в много избори”, обяви със самочувствие кандидатът за вицепрезидент на БСП.

“Това, което ме предизвика да се включа в тая борба, беше самочувствието на ГЕРБ, че тези избори ние ги печелим. Но мисля, че моето включване ще ги затрудни. Бил съм в ролята на факлоносец. Когато взех решението си, знаех какво мога да загубя и какво очаквам”, каза Данаилов.

Той изрази съжаление към кандидатите на управляващата партия. Трябва да има нещо, което да опонира на всяка власт, добави той, но призна, че премиерът имал качества и харизма, но толкова много власт му е в повече.

Данаилов се обяви против конфронтирането и каза, че не може да има мото „Ще строим България“, ако половината България е насочена срещу другата. Самият актьор говорел, че АМ “Тракия” трябвало да се построи, докато имало пари в началото на техния мандат.

Той припомни, че решил да се кандидатира на девети септември. Писмото, с което обяви, че го прави и което взриви предизборната кампания, написал ден по –късно.

„Звъннах на Сергей и му казах, че му пращам едно писмо”, разказа Ламбо.

Станишев научил за намерението му 24 часа преди решителния пленум. „Щеше да е още по-интересно, ако аз го бях прочел, но имах проблем с крака”, съжали актьорът.

Той съобщи, че в момента разсъждава върху допълнителните граждански функции, които вицепрезидентският пост може да му предложи. „Тревожи ме, че не всичко, което хората ще търсят от мен, бих могъл да им помогна”, призна Ламбо. Той предупреди тези, които подценяват Ивайло Калфин, че грешат.

„Усетих много силната му мотивация. Той взе да ходи бързо”, каза Ламбо.

„Надежда винаги има“, е мотото на актьора.

БЛИЦ