Логореята в новия парламент

Днешното заседание на 45-тото Народно събрание си е чиста проява на логорея ... Който не знае какво означава това нека прочете за значението на тази дума :

Логорея - Неудържимо, превъзбудено говорене, многословие.
В психиатрията е симптом при патология на речта - съчетание на скорост на говоренето и в същото време многословие, празнословие или безсмислен поток от думи. Като симптом се наблюдава при сензорната афазия, маниакалните състояния и шизофренията.

( Речник на думите в българския език)

Няма как нормални, образовани хора да не отчитат нуждата от няколко важни промени, които е абсолютно наложително да бъдат направени в спешен порядък при тази ситуация от изборните резултати и от малката възможност да бъде съставено ново правителство различно от това на ГЕРБ ...

На първо място най-нужни са промените в Избирателния кодекс, които отчасти да гарантират по-високата бъдеща избирателна активност чрез гласуване по пощата, изцяло машинно гласуване, създаване на нов избирателен район за гласуващите българи в чужбина, безлимитното създаване на секционни комисии зад граница и др. ...

Вместо този акцент се внасят всякакви законопроекти за промяна от Закон за движение по пътищата до НПК ?!!

На второ място е ограничаването на действието на правителството в оставка на Борисов (раздаване на концесии, смяна управлението на държавни агенции, нови заеми и др. ) до излъчване и назначаване на ново правителство или служебно такова.

На трето, но не и на последно място е нуждата от създаване на по-ефективни антиковид мерки, но не за фирмите на олигарсите, а за малкия и среден бизнес, за улесняване на процеса на масова ваксинация с по-ефективни ваксини.

Останалото е популизъм и логорея ...

"Под лупа"