Лукарски: СДС няма да приемем номинацията на Трайков

Меглена Кунева, аз и всички останали министри на РБ да подадем оставки от правителството и да издигаме проф. Минеков като кандидат-президент, хвърли бомбата той

"СДС няма да приеме номинацията на Трайчо Трайков за презиндент, защото е скрит опозиционер, а ние сме част от управлението. Тази кандидатура е мимикрия". Това коментира министърът на икономиката Божидар Лукарски след срещата с премиера. Неговата партия държала на Гроздан Караджов - кандидат, който е приемлив за всички, без ДБГ.

"Меглена Кунева, аз и всички останали министри на РБ да подадем оставки от правителството и да издигаме проф. Минеков като кандидат-президент" добави още той. След като излязоха от срещата си с министър-председателя Бойко Борисов, лидерите на блока са се събрали да си доутвърдят двойката. Там от СДС заявили в прав текст, че при това положение са за кандидата на ДБГ проф. Велислав Минеков. На което Кунева и заместникът й Зеленогорски обявили, че оттеглят номинацията си. 

До финалната права на преговорите в РБ достигнаха четирима кандидати: Трайчо Трайков и Гроздан Караджов от Гражданския съвет на РБ; Съби Събев, издигнат от партия БЗНС на Николай Ненчев и професор Велислав Минеков, номиниран от партията на Меглена Кунева "Движение България на гражданите" (ДБГ). За ДСБ фаворит беше Трайчо Трайков, който в момента е общински съветник в София, както и депутатът от Гражданския съвет на РБ Гроздан Караджов.

http://www.faktor.bg/