Любомир Аламанов: Не е новина, че Бойко пак се кара на журналисти

Според Любомир Аламанов не е изненадващо поведението на лидера на партия ГЕРБ Бойко Борисов към журналисти, който от десетилетия си позволява фриволно и грубо отношение. В своя профил в социалната мрежа Фейсбук Аламанов посочи, че не е новина, че Бойко пак се кара на журналисти, нито, че след това просташко-фамилиарно се прави, че им се извинява. Единствено е новина, че медиите продължават да го отразяват.

Любомир Аламанов е комуникационен експерт. Той е управляващ партньор в агенцията за класически и иновативни комуникационни услуги. Носител на Honorable Mention за CEO of the Year 2019 на престижните PR Platinum Awards 2019.

 

Ето коментарът на ПР за днешното поведение на Бойко Борисов:

 

Не е новина, че Бойко пак се кара на журналисти.
Не е новина, че след това просташко-фамилиарно се прави, че се извинява.
Не е новина, че се проявява като типичен насилник.
Не е новина, че прехвърля вината върху жертвата.
Не е новина, че използва изрази като "шъ мъ прощааш, ама ти така го каза, че..."

Единствено е новина, че медиите продължават да го отразяват. В нормална държава, с нормални отношения политици-медии, с нормални институции, подобен тип насилник нямаше да се види в медия следващите няколко месеца.
В нормална държава...

И да, оправдание тип "шъ мъ прощаате, ама язе съм си такъв, естествен, и така си говорим" е валидно някъде до трети клас. Или за Тризначките. Всичко друго е опростачване на обществения живот и вербално насилие.

Знам, че на фона на раздавалките това е нищожно. Но явно нашата прекрасна прокуратура се интересува само от безпомощни жени, а не какво се случи през последните години.

И още една новина, която явно не е новина, защото от ГЕРБ се правят, че не са чули. Всички обвинения срещу Божков са паднали и на последна инстанция в съда. България губи близо 500 000 000 лв. Да, повтарям, няма да си вземем близо половин милиард. Защото тогава институциите некадърно са направили цялата акция срещу Божков. Но няма да чуем коментар по това. А само как един насилник продължава да се кара на всички.

Пак иска да ни открадне времето. Пак иска да ни открадне живота. Пак иска да ни открадне държавата.
Докога?
Спокоен ден!

 

Поведението на Борисов е безпрардонно, грубо, агресивно и далеч от доброто възпитание. Но по-важното е, трябва ли това да ни учудва? Когато един политик или известна личност говорят пред журналисти не бива да забравят, че те говорят на българските граждани и на конкретна аудитория.

 

Неуважението към журналистите е неуважение към българските граждани, защото журналистите са посредник. Чрез тях изказванията на публичните личности стигат до хората.

https://frognews.bg/novini/liubomir-alamanov-novina-che-boiko-pak-kara-j...