Мария Николова: Не проумяваме защо не ни искат в Шенген, защото продължаваме да избираме мутри на власт

Защо нидерландците не мислят, че България е готова за влизане в Шенген!? Защото продължаваме да избираме мутри на власт.

Това написа Мария Николова, потребител на Facebook.

 

Вчера включвам да погледам нидерландска телевизия — за да свиквам да им разбирам, да уча езика и манталитета им. След новините, попадам на игра с парични награди — за обща култура, за нещата от живота — с картинки и допълнителни данни, които да помогнат в отгатването на конкретен термин или име.

Първата състезателка изтегли въпросите да бъдат от областта “кореноплодни”. Хмм, добре. Ще учим полезни неща. Слушам, гледам. Интересно. Научих как се казва “пащърнак”, “земна ябълка”, “ряпа”, “джинджифил” и т. н. Вторият състезател изтегли темата “Политици”.

 

Десет политици, всички известни, че са били заплетени в скандали за корупция. Хмм!? Окееей. Да видим. Изведнъж гледам. — наред с Берлускони, с Марин ЛьоПен, Доналд Тръмп… наш БОЙКО БОРИСОВ!!!

Не се шегувам. Ей, тази игра трябва да я показват и у нас. Всеки Божи ден. Че, нещо, много бавно схващаме…

Не проумяваме защо не ни искат в Шенген, докато продължаваме да гласуваме за Боко Корумпираната , както е познат в цяла Европа. Дай Боже, скоро — и у нас. Че иначе измъкване от блатото няма.

 

Мария Николова

https://frognews.bg/novini/proumiavame-zashto-iskat-shengen-dokato-proda...