Масовият геноцид над Бургаските дървета ще остане визитката на ГЕРБ-ерския Дървосекач.

 
 
След ужасните абсолютно незаконни масови сечи на прекрасни дървета в Бургас, по централните улици, Кметът-Дървосекач се развихри истерично и посегна по най-варварския и брутален начин на столетните дървета и в Морската градина на града :(( Запазена марка на ГЕРБ-ерасткото му управление е тоталното унищожаване на Бургаските дървета в продължение на тоталитарните му ... четири!!!мандата! Абсолютно НЕЗАКОННО! Прокуратурата вместо да предприеме действия за спиране на това корупционно варварство - оставя с бездействието си престъпниците, облечени във власт да обезлесят града. Лична отговорност носи Окръжният Прокурор - Тодор Чинев. Той беше предупреден специално още преди 20 дни. Съветът му към гражданския сигнал беше да си търсим адвокат (висша форма на цинизъм от страна на държавен служител, призован да следи за спазването на Закона). Въпросите до Общината за спазването на Наредбите и законовите процедури за развихрилата се дървосеч в градски условия, останаха предсказуемо без никакъв отговор.
Местната власт в Бургас (вероятно и в другите големи градове) е поела почина да се вживее в ролята на богоизбрана каста, над Законите, правилата на гражданското общество и демокрацията. Те знаят, че съдебната система е тяхна и няма #КОЙ да им разследва престъпната дейност, още по-,малко да ги накаже за нея! Това е метод на управление и именно този метод на управление накара хората да се надигнат срещу безобразията на некомпетентните тройкаджии, попаднали случайно във високите етажи на властта, заради способността си да се чупят безпроблемно в тазобедрената си област във всички възможно пози и посоки .
Масовият геноцид над Бургаските дървета ще остане визитката на ГЕРБ-ерския Дървосекач.
ТОЙ НЕ СЕ СПРЯ И ЗАКОНИТЕ ЗА НЕГО НЕ ВАЖАТ!!!
Само една от фирмите изсекли без никакви законови процедури на голо чинарите по ул."Кирил и Методий" е получила над 5 млн. лв от Общината до момента. И това са само първоначалните данни. Мащабите на престъплението е колосален - явно черните касички преди изборите трябва да се пълнят ударно.
Как да обясним на децата си, масовото убийство на прекрасните дървета. В Бургас мирише на Смърт. И така ще бъде бъде, докато Димитър Николов и неговата пасмина безчинстват
Кметът, който разреши и узаконява беззаконията на #ДоганСарай и му подарява общинската инфраструктура - сега харчи пари за най-варварското посегателство и масова сеч на дърветата в Бургас. Корупционните сделки там по раздаването на публичните земи на "наши хора" и фирми ще бъде обект на мащабно и специално разследване, за бъдещо даване под съд при едни по-справедливи времена и по-отговорна Правораздавателна система спрямо обществения и национален интерес!!!! Следва разследване на собственостите и подставените лица на имоти също в Боровец, Велика, Атия, Руенския балкан, Гърция..... Неизбежно е, въпреки цялата низост на сегашните самозабравени феодали като Димитър Николов.
Засадените още от създаването на Морската градина прекрасни дървета не можаха да оцелеят и да надживеят безумието на един самозабравил се кмет на Бургас, дарен с неограничена власт от Борисов. Същият Кмет, който превърна Писателския храм на великия Христо Фотев в мутренско казино. Може би, защото Христо Фотев възпяваше дърветата като свещени същества в своята безсмъртна поезия. В Бургас днес се говори, че Кметът-Дървосекач е издал заповед в града да не остане нито едно дърво, което да е по-високо от него!
Политиката на системното унищожаване на дърветата в Бургас е дългогодишна, зловеща и постоянна. Тя прилича на съзнателен геноцид срещу дърветата! Много има да се говори за това, а освен това и е абсолютно доказуемо при едно независимо разследване, което в България няма как да се случи днес!
Но... утре със сигурност. Унищожението на дърветата в най-обгазения и замърсен град от ЛукОЙЛ е повече от престъпление срещу зелената система на града и ЗУТ. То е престъпление най-вече срещу хората и гражданите. Защото унищожаването на дърветата не е само унищожаване на животодаващи живи същества, но и унищожаване на памет, на спомени, на красота, на пейзаж! Издигането на беззаконието в начина на управление е "Анти европейското" развитие на България. Дори в Иран и Афганистан подобно нечовешко и дивашко отношение към дърветата е недопустимо, камо ли в европейска страна. В България (не само в Бургас) варварското и грозно масово унищожение на старите дървета, без оглед на тяхното състояние, е безпрецедентен феномен. Запазена марка на ГЕРБ :(((((
И никога аз няма да забравя.
Завинаги ще отнеса със себе си
дърветата - самотните дървета,
надвесени по пясъка на моето крайбрежие.
На Анхиало гордите дървета
и скръбните дървета на Каварна.
Със корени - горчивите в морето,
а сладките в земята. И с корони -
мечтата, моделирана на вятъра
в най-чистата си форма... На едните
короната - как скача тя тъй, както
делфина (или спомена за него)
из паметта ми ужасена.. Стига.
На другите, които са по-плътни,
короната прилича на луната.
Едните или другите - пред всички
на мократа земя ще коленича,
за да усетя гордостта, с която
се носи и най-тежката корона.
Навярно във това е красотата
на морските дървета... И аз, който
във името на красотата трябва
да изрека най-страшната присъда
ще коленсича просто на земята.
Последното листо ще се откъсне.
Листото, на което е написана
червената история на лятото,
ще се удари бавно във морето.
(Камбана, над която ний висиме.)
Тя ще отекне с бронзово звънтене.
И аз ще стана. Ще се вдигна рязко
със скока на тръстика. И ще тръгна.
Ще понеса аз тежката корона
на красотата... Гордо ще я нося.
И ще се уча вярно да й служа.
Аз във името й ще осъдя всичко,
което я убива... Не търсете
смекчаващи вината обстоятелства.
Присъдата ще бъде справедлива.
Когато се уплаша... И тогава
към луминала няма да посегна.
Аз ще си спомня морските дървета.
На Анхиало скръбните дървета
и гордите дървета на Каварна.
(Говоря за дърветата... И, господи,
отново ме издига най-зеленото.
Тополата на улица "Безименна".
В бургарските покрайнини. И майка ми.
Но майка ми ме вика на прозореца,
а аз не мога да се спомня името.
Катеря се с мълчание по клоните
и много ми е хубаво...
Хр.Фотев

 

 
Фейсбук