Мая Манолова и Атанас Пеканов строят новата партия на Румен Радев!

Стартът е през март

Конструирането на новата партия на президента Румен Радев стартира през месец март. Това разкриха източници от най-близкото обкръжение на бившия пилот пред „Вестоносец“. Както сайтът съобщи преди дни – сърдитото старче от „Дондуков“ 2 е бесен на Кирчо и Кокорчо, че вече не му вдигали телефона и са му орязали всички възможности за влияние върху правителството.

За строители на новия си проект Радев е избрал не кого да е, а едно старо и известно име от политическата сцена и едно ново. Старият познайник е вечната Амбър – Мая Манолова, която е политическа мерудия на всяка манджа в държавата. А новото – вицепремиерът от последното служебно правителство Атанас Пеканов.

С името на Мая Манолова Радев се надявал да успее да привлече в новата си партия старите комунисти в страната, както и пенсионерите, които харесвали бившата омбудсманка заради неизчерпаемата й енергия и страстта й да участва във всеки скандал с всяка власт. В лицето на Атанас Пеканов пък Радев виждал възможност да създаде успешен аватар на изхабените Кирчо и Кокорчо. Той е млад, симпатичен, учил е в чужбина.

Според анализатори новият проект е обречен на крах.

Първо – Мая Манолова вече беше унизена и изхвърлена от парламента няколко пъти. След последното й фиаско на изборите през ноември бившата социалистка беше натирена след неуспешните й опити да се изкара политическа девица. От друга страна, запознати коментират, че Атанас Пеканов не е случайно име и зад него изплува сянката на бившия шеф на БСП Сергей Станишев.

Младокът бил лично негово откритие, а по време на служебните правителства лично небеизвестната жена на Станишев – Моника Станишева, се грижела за имиджа на прехваления момък. Но дори нейните свръхумения в ПР-а и рекламата не успяха да спасят осрания задник на Пеканов, който за 7 месеца не успя да подготви и изпрати в Брюксел годен План за възстановяване. Вследствие на безумията на Пеканов и екипа му Европейската комисия направи предложенията им на решето и им го върна с оценка „слаб 2“.

Вследствие на това България остана единствената държава в ЕС, която не получи нито 1 евро за справяне с ковид кризата!

Мая Манолова и Атанас Пеканов строят новата партия на Румен Радев! — Breaking.bg