МВР с чадър над каналджийството и с печалби в нечии джобовеи с печалби в нечии джобове

Хора в МВР на високо ниво покровителстват каналджийството и доказателство за това е фактът, че тази година отблъснатите мигранти са два пъти по-малко при увеличен миграционен натиск, каза ген. Атанас Атанасов от Реформаторския блок в интервю за bTV.

Той каза, че с уволнението на двама от шефовете на "Гранична полиция” не са отстранени хората, които покровителстват каналджиите. Остана Радо Схемата, каза Атанасов, но не уточни на за кого става дума.

От две седмици държавата е в паника от наплива на имигранти, въпреки, че това се случва вече четвърто поредно лято и както винаги ние пак сме неподготвени. Прекарването на чужденците през нашите граници обаче няма как да стане без участието на полицаи и корупцията в самото МВР. 

Ето и една интересна случка разказана от frognews.bg от есен 2014 г. , която илюстрира всичко казано от о.р. ген. Атанасов ...

В ранната есен ръководството на МВР получава информация, че на българо-турската граница има „пробив” и големи групи нелегални имигранти преминават редовно оттам. След анализ на събраните данни става ясно, че групите чужденци, водени от каналджии, минават основно в участъка между граничните пирамиди 308 и 309 в района на свиленградското село Щит.

Допълните данни показват, че имигрантите преминават главно при определени смени гранични полицаи, които „си затваряточите” срещу заплащане. Другата информация е, че оплакващите се непрекъснато от лошите условия на живот край браздата полицаи, също предпочитат този район, за да заработват допълнително средства като пускат имигранти през браздата.

С разпореждане на служебния министър на вътрешните работи Йордан Бакалов е образувано дело за оперативна разработка срещу корумпираните служители. То се води в Гранична полиция и се наблюдава от главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. 

Лазаров е висшата професионална фигура в МВР, такъв остава и при служебния кабинет и във второто правителство на Бойко Борисов.

По делото за оперативна разработка започва наблюдение на участъка между граничните пирамиди. Те разкриват прелюбопитни неща как се в определени периоди от време граничарите или изключват системата за наблюдение на браздата или пренасочват термокамерите прекалено високо, за да могат отдолу да преминават имигранти без да бъдат засечени.

 

Според Атанасов, премиерът Бойко Борисов отново е доказал, че е кадровикът на държавата и фактически той управлява МВР с призива ръководството на "Гранична полиция” да подаде оставка.

 А полицейският канал продължава да работи там, но вече под шапката на „софийски началник” с прозвището Схемата пратен преди две години да ръководи охраната на границата. 

За кандидата за президент на Реформаторския блок, който още не е излъчен, Атанасов обяви, че блокът ще посочи независим човек, който ще връща закони и ще сезира Конституционния съд, когато са  засегнати интересите на народа. 

Според него председателят на Народна партия "Свобода и достойнство"(НПДС), която е част от РБ, Корман Исмаилов не може да е кандидат, заради различията им по казуса с екстрадирането на турския гражданин Абдуллах Бююк. 

ДСБ се обяви срещу предаването на Бююк на турските власти, а НПСД го подкрепи. Освен това Касим Дал, създателят на НПСД, участва в митинга в подкрепа на турския президент Реджеп Ердоган.

От ДСБ определихме три равностойни кандидатури - проф. Велислав Минеков, Трайчо Трайков и Гроздан Караджов. Те са опозиционно настроени към правителството и имат качеството да са независими. Те единствени се опъват на Бойко Борисов, каза Атанасов.

Той коментира и ген. Румен Радев, като каза, че той е кандидатура на лидера на АБВ Георги Първанов. Атанасов прогнозира, че след президентските избори настоящият лидер на БСП Корнелия Нинова "ще излети".

http://avantage.bg/