Методиевич не ни разочарова, шоуто му продължава

Иво Инджев

Бойко Методиев Борисов, именуван (все) още премиер (а не премиер в оставка) от неговите глашатаи, е пострадал мускулно днес.  Когато си взе отпуск, за да не посети Парламента, не знаехме, че е ще е по болест.

Не знаем точно как и къде е пострадал. Не ни казват на този етап неговите медии, упълномощените да знаят къде ходи, какво му се случва и от какво страда. Но благодарение на тях разбрахме, че е докаран днес в болница в София и посрещнат лично от нейния директор в ролята на санитар, подкрепящ куцукащия пациент. 

За разлика от Методиевич, с чиито глас чухме наставления кой да бъде “изгорен” като противник и кой да бъде “размазан” за недостатъчно уважение към него, нямам подобни садистични желания спрямо персоната му, която си позволявам да критикувам.

Имам обаче самопризнание да правя: чистосърдечно съобщих, че нямам и идея какво още ще измисли нашият страдалец, за да удължи агонията си на сцената като артист в собственото шоу, което не иска да напуска. 

Има два варианта сега за (не)явяването му в парламента, където е повикан на 21 април.

Или не отива, защото има проблем с мускулите.

Или отива с патерици в новото Народно събрание, в което вече няма патерици, но пък се явява като страдалец срещу “озверелите” опоненти, които с лекота е победил на куц крак.

Неговият най-гръмогласен депутат и адвокат (от квотата на бившия Конституционен съд, уви) на величието му, който с възложената му роля доказа лицемерието на ГЕРБ да наема притежатели на досиета за своите “антикомунистически” цели, пожела часове по-рано неговият Бойко при никакви обстоятелства да не ходи в новия парламент. И дори възкликна, че щял да пали свещ и да се моли този парламентарен ужас да не се случва на божеството му от Банкя.

Не се наложи да му пали свещ. Почти както във вица за мутрата, която дала банкнота на една старица в църквата да спре да се моли за дреболии, щото мутрата иска да се дореди до амвона, тъй като има по-важни неща, които да си поиска от Господа.

Пожелавам (е)му здраве на Методиевич. Искам(е) го жив и здрав, за да отговаря на мноого въпроси.