Мило гневниче: Няма по-тъжно от болно котенце и неразбран министър

Понеделник

Тази нощ не спах от вълнение. Гледах нагоре към звездите и мечтах за бъдещето. Задрямал съм чак на зазоряване, за една бройка да пропусна обръщението на най-ярката звезда на вчерашния ден - Слави.

Хванах шоуто, баш като бе анонсирано, че сме щели да пращаме в Космоса българска тройка: мъж, жена и северномакедонец. "Льо Монд" очевидно не са го разбрали за равноправието онзи ден. Имал е предвид не транссексуалните, а транснационалните.

Разбирам обаче, че целият небосклон е обсипан със звезди - стари и нови. А Саня, като министър на културата, щяла да произведе още и да ги продуцира. Излиза, че нощеска Слави редил кабинет в тъмното, докато сме спали. Звезда до звездата блестят в редовете, американска работа направо.

Повече щатски дипломи и в правителството на Байдън няма. Само дето Ники Василев щял да е премиер. Той за мен е по-скоро космическа мъглявиня, не съвсем небесно тяло. Бъдещето явно не може да започне съвсем без минало. Не съм изненадан.

Аз и преди на ИТН им виках НДСТ (Национално Движение Слави Трифонов). Ако бяха взели Царя за премиер, и Бойко щеше да живне от носталгия.

Вторник

Пускам си Слави на репийт, както навремето с касетките му. Веднага откривам музикалните теми в програмата. От "Тайсън кючек" е настояването да не питаме защо; само да се хванем за нещо и здраво да се държим.

От албума "Рома ТВ" е идеята за министър по ромските въпроси. Тука някакви прости расисти разправят, че ромският въпрос бил "со керас", но в песента "Sweet Chalga in Тime" ясно е формулирано кой е: "Черната кобилка как да уловя?".

Що се отнася до идеята за строеж на 50 - 100 нови детски градини, Трифонов отдавна предупреди, че "Ще бъде детска планета". Обаче пак има недоволни от избора на плейлиста. Партиите на протеста сега протестират, че не ги питали. Какво искат от Слави, референдум и за премиер ли?! Шанс за Ники Василев, викам аз. По-добрият Орешарски.

Стискам палци само ИТН да не избързат с предложението си за шеф на ДАНС. Както и да е; всичко мога да понеса, ама македонците да ни се подиграват на космическата програма ми идва в повече. Но пък от друга страна шегата си я биваше. Евала на авторите. Надявам се само да не е преписана от някъде.

Сряда

И аз пописвам малко, да ви призная. Та затова се имам за напълно квалифициран да давам политически съвети на новия кабинет. Внимавайте докато тече чегъртането, да не замърляте хептен основата. Че после ще трябва и да се шкури, да не кажа с шлайф да се минава.

Уморихме се вече от толкова работа, работа, работа. Иначе се чуха и достойни за похвала идеи. Например официален министър от ромски произход. Трябваше далеч по-рано да имаме такава новина. Ама Иван Костов е виновен, ако ме разбирате правилно.

Объркан съм малко, защо тия от експертното правителство на Радев и тия от експертното на Слави не се разбират по икономическите теми. На кои професионалисти с американски дипломи да вярвам повече сега?!

Балтов като го назначиха навремето за шеф на Пирогов без диплома по здравен мениджмънт, видяхте докъде стигнаха нещата. Но не ми се влиза в тая тема, че веднага някой ще каже, как здравеопазването все след парите ходи. И иди после доказвай, че не си антиваксър, а само обикновен финансов анализатор.

Четвъртък

Съвсем се затри предишната ни пътеводна звезда - Бойко Борисов. Влязох във фейсбука му специално да проверя не са ли го убили комунистите. Жив е. Викат го на разпит. Той преиграва, все едно му е скъсан и другият менискус.

Уви, видео от самия разпит липсва, дори по телевизията не го предават. Как да знаеш случило ли се е нещо тогава. Нито дума и за другото следствие, дето трябва да дава обяснения: американците не са доволни, че развява колаж със загиналите им астронавти.

Вижда се какви рискове крие заиграването с презокеанските ни партньори. Ако колажът беше с руски космонавти, никой нямаше да вдига пара. Тях по принцип не ги броим за живи. Надвечер Ники Василев залязва.

Слави оттегля кандидатурата му през профила си. Да е жив и здрав фейсбук, че без него не знам как щяхме да общуваме с избраниците си. Сега постове пишат, лайвчета пускат. Топ комуникация отвсякъде. Това е то електронното правителство.

А вие на оня клет тик-токър в листите на ГЕРБ бяхте седнали да се присмивате.

Петък

Днес има крачка назад за шоуто. В комуникационно отношение искам да кажа. Вместо по интернет, получаваме олд скуул пресконференция. Демек с караница, назидание и прочее екстри. Изтървахме шанса Ники Василев да ни докаже колко го бива. А това беше едва третият му шанс.

Няма по-тъжно нещо на тоя свят от болно котенце и неразбран министър. Чувствам се някак си неловко. Щом ще ни се сърдят сценаристите, другия път дайте да гласуваме за шоу, което няма сценаристи. Например "Комиците".

Разбирам, че е телевизионен номер да не издаваш подробности от кухнята на предаването, ама за такива любители на народните допитвания, вие не само в кухнята, ами и в антрето не ни пускате да надзърнем, бе, хора. А живеем тук, дори да не си личи.

Ако досега всичко е било само трик за пред гласоподавателя, давайте направо Лукарски за премиер. И той е в графата позабравени топ специалисти, баш до Василев, бюджетния ястреб. Аман от грабливи птици в тая политика, нали, Соколе.

Събота

Сънувах Ива Николова от ПИК. Беше в тюркоазена рокля с висока талия, яка до врата и розови ботушки на Луи Вюитон. Изглеждаше кански зашеметяващо и Филип Станев копче не можа да й каже. Дамите трябва да се уважават повече, иначе няма равноправие. Това да не ви е Милена Славова, та да я обиждате както ви дойде.

Жените наистина плачат, особено ако ги засегнете на външност. Не толкова на работно място. И като засегнах пак темата с работните места, от ИНТ още не са поели властта като хората, а вече имат цели двама бивши премиери: Антоанета Стефанова и Ники Василев.

Впечатлен съм от политиката им на назначаване и освобождаване. Харесва ми идеята те да ни изненадват с назначения, а ние тях - с уволнения. Нищо не създава илюзия за развитие повече от това.

В същото време уволненията в "Пирогов" ме объркват допълнително. Не мога да разбера сега д-р Стойчо Кацаров добре ли е, или му трябват още изследвания за цирозата, с която е финансирано лечението му от ковид.

Комбинативна е българска природа. А там където природата се е намесила, и медицината е безсилна, както се казва.

се казва.

Мило гневниче: Няма по-тъжно от болно котенце и неразбран министър - Webcafe.bg