Мирослав Найденов пръска... 4 милиона за джипове

Мирослав Найденов пръска... 4 милиона за джиповеСайтът afera.bg публикува разобличителна статия за земеделския министър Мирослав Найденов. В нея интернет изданието се позовава на в. “Република”, в който пише, че Найденов пръска 4 млн. лв. от парите на данъкоплатците за джипове, като статията е публикувана с въпросната снимка, вместо с конкретна на джипове.

Тук е излишно да коментираме какво “пръска” в случая.

Важното е да се знае, че вестникът пише за похарчени по над 160 хил. лв. за джип “Тойота ланд Круизър”, с каквито се е обзавело министерството. Покупката е датирана, че започва още през 2009 г., подчертавайки за разгара на финансовата криза тогава.

Към луксозните джипове Мирослав Найденов имал определени изисквания до най-малките подробности като: да са с 12 въздушни възглавници, чистачките да са със сензор за дъжд, а седалките във возилата да са подгряващи. Дава се пример, че подобни джипове кара премиерът Бойко Борисов, а директорът на Агенцията по храните Йордан Войнов също си купил наскоро такъв, отново за “скромната” сума от 162 116 лв.

Наред с общо 4-те милиона лв., които са похарчени за автопарка на земеделското министерство, се казва още, че отделно са пръснати големи суми за ПР-акции на Мирослав Найденов и стремежът му да бъдат изместени от пазара определени фирми.

Накрая, за капак на всичко, от afera.bg припомнят прякора на Мирослав Найденов от студентските му години, за да завършат материала си, че “Мазния” е този, който пръска 4 милиона лв. от парите на данъкоплатците за луксозни джипове.

Разкрития. ком

Боян ПЕТРАКИЕВ