Младежите, купили Дипломатическия клуб, се сдобиха и с „Фантастико“

Тримата неизвестни доскоро младежи от Стара Загора, сключили сделка за милиони с държавата, са купили не само Дипломатическия клуб в Бояна, а и сградата, земята и подземните помещения, които доскоро ползваше магазин от веригата ”Фантастико”.

 

Те са в един от най-скъпите квартали на София, ж.к. "Изток". В "пакета" влиза и ресторант зад магазина, и една от най-хубавите къщи в София, която също в "Изток", на ул. "Чарлз Дарвин", и е известна в квартала като Финландското посолство.

 

За приключването на сделката и изплащането на 10.2 млн. от тримата старозагорци с фирма с капитал 3 лева съобщи Club Z.

 

Магазин "Фантастико" се намира на "Райко Алексиев" 40. Разположен е между два дипломатически блока на АДИС. Входът за подземните помещения е същия, в който прибират и колите на депутати и дипломати, които живеят в блоковете.

 

В квартала се говори, че истинският собственик е Делян Пеевски (по документи няма връзка между него и тримата младежи) и че на мястото на "Фантастико" ще има казино.

 

Официално новият собственик е фирмата "Ексклузив уеб дизайн". Тя е с капитал 3 лева. Регистрирана е в Стара Загора през октомври 2015 г. Съсобствениците, с дял по 1 лев, са Ванеса Томева Тодорова (родена през 1995 г.), Димитър Станимиров Йорданов (роден през 1996 г.) и брат му Йордан Станимиров Йорданов (роден през 1992 г.)

 

Удивително, друг кандидат за имотите, продадени на търг, не се явяват. Обявата за търга е пусната през летния сезон - през август - от Агенцията по приватизация. Търгът е през септември. Имотите са на Агенция дипломатически имоти в страната към Министерството на външните работи. Договорът между "Ексклузив уеб дизайн" и Агенцията за приватизация е сключен на 18 октомври. Споразумението е подписано от Ванеса Тодорова.

 

На въпроси от депутатите Мартин Димитров, Петър Славов и Методи Андреев откъде трима младежи със скромни финансови възможности на по 20-24 г. са осигурили 10 милиона лева министрите в оставка Томислав Дончев и Владислав Горанов отговарят, че те били взети назаем от друго дружество.

 

Club Z припомня за снимка на братята Йордан и Димитър Йорданови с фамилията на Цветан Цонев, сочен за "ръка на Пеевски в строителния му бизнес".

 

Дипломатическият клуб е разположен на площ между 6.56 и 7,2 дка (по различни скици). Там има няколко сгради, спортен комплекс с басейн и тенис зала. Помещенията на "Райко Алексиев" 40 са с обща площ 1481 кв. м. Къщата на "Чарлз Дарвин" 4 е двуетажна, с близо 480 кв. м надземно РЗП и терен от 726 кв. м.

http://frognews.bg/