Младите социалисти в София област: Не искаме "парашутист" да води листата ни

Колажът е изготвен и изпратен до медиите от Младежкото обединение в БСП - София област

В събота вечерта - часове, след като НС на БСП прие предложените от ръководството на партията водачи на листите за вота - ръководството и членове на Младежкото обединение в БСП - София област излязоха с декларация срещу "изненадващата номинация на тотално неизвестния" Иван Ченчев.

Ченчев е избран за водач на листата на Столетницата за София област. Младежкото обединение в БСП - София област обаче твърди, че "г-н Ченчев нито е разпознаваемо в национален план лице, нито в областта. Не само, че не го познаваме, но от медиите научихме неговото първо име. Водачът не трябва да пристига с парашут, той израства измежду околните."

Младите социалисти са направили и фотоколаж, чрез който искат да разпространят "недоволството си в социалната мрежа Фейсбук".

Публикуваме пълния текст на декларацията на Младежкото обединение в БСП - София област:

Младежите от София област винаги сме били мотора на промяната в БСП.

Излъчвали сме ясни сигнали и позиции. Били сме активни там, където е имало нужда,заставайки на позициите на хората от областта,които представляваме и отстоявайки левите каузи на деня и тези, касаещи бъдещето на България.

В годините назад водачи на нашите листи са били Кирил Добрев и Корнелия Нинова, все хора свързани с полъха на промяната и модернизацията на БСП.

Активно се включваме в акции и сме инициатор на редица обществени позиции.Понякога дори не съвсем праволинейни, повдигайки темата в БСП срещу модела "КОЙ". Години назад сме били постоянна опозиция на така нареченото “статукво” в БСП.

Именно ние, младежите от областта вложихме всички сили за промяната в БСП, започвайки от Младежкото обединение. И макар нашият кандидат за младежки председател да загуби битката от кандидата на “тогавашното статукво”, малко по-късно Корнелия Нинова наистина успя да върне надеждата за промяна в нас, спечелвайки най-важната до онзи момент битка - за председател на БСП.

Ние бяхме единствени, които открито и публично подкрепихме каузата за промяна в БСП, най-вече и през социалната мрежа Фейсбук. Все пак това е нашата сила! Създадохме и Фейсбук групата “#МодернитеВляво”.

Оттогава, за нас, младежите в БСП София област, партийният живот се превърна в ежедневие. Изцяло с лични средства,време и ресурс от всеки един от нас - самостоятелно организирахме на територията на повечето общини в областта кукленото шоу “#ГенерализирайТова”. Смятаме, че допринесохме за победата на генерал Румен Радев в областта. Още от края на 2016 година гледаме към датата 26.03.2017 година и работим за идните парламентарни избори. Стартирахме кампанията #ОСТАНИ, над 20 човека давахме идеи за съдържанието на сайта на нашия младежки председател Стоянка Балова. Стартирахме и страница, която вече има над 11 000 последователи в социалната мрежа Facebook, а последната публикация има над 700 харесвания, все от хора в пенсионна възраст. Всичко това, защото БСП и промяната в БСП за нас наистина е КАУЗА!

Смело твърдим, че благодарение на нашите усилия в интернет, БСП има доста по-приветлив вид за младите в България и идеите и достигат до по-широк кръг от хора. Правим това, защото виждаме реален смисъл да влагаме усилия и да отделяме от времето си. Защото смятаме, че България заслужава друго, различно от видяното до момента.

Заради усилията на всеки един имаме право и да изискваме.

Днес, меко казано, сме изключително изненадани от решението на Изпълнителното бюро на БСП да предложи за водач на листата на БСП от Софийска област, имено Иван Ченчев. Не само, че не го познаваме, но от медиите научихме неговото първо име.

Водачът не трябва да пристига с парашут, той израства измежду околните.И носи придадена стойност, не създава казуси,а привлича около себе си. Мислехме си, че с “парашутистите” трябваше да сме приключили,за да покажем новото си лице. На територията на София област има 22 общини, с проблемите на колко от тях е запознат г-н Ченчев? Въпросът е реторичен, дори се опасяваме, че не знае броя им. Не мислим, че това заслужат нашите избиратели по места!

В заключените заявяваме категорично, че г-н Ченчев нито е разпознаваемо в национален план лице, нито в областта.

Той не носи в София област подкрепа,а отнема.

Няма да бъде в състояние да ни мотивира по какъвто и да било начин за предстоящата кампания!

Обръщаме се поименно към нашия председател, г-жа Корнелия Нинова, обръщаме се поименно към всеки един от членовете на Изпълнителното бюро и Националния съвет на БСП.

Другари, молим преразгледайте това решение, нека БСП продължи пътя по който пое и да не се отклонява от него!Има достатъчно млади,качествени и разпознаваеми лица в областта,които заслужават подкрепата на социалистите в областта. Ние стоим до тях.С тях вървим напред. Не с измислени герои. 

http://offnews.bg