Може да очаквате пълна катастрофа в близките месеци в енергетиката.

Stefan Gamizov

Днес Асен Василев, министър на финансите, в интервю за сайта dir.bg, е обяснил причините за катастрофата с цените на електроенергията в България.
Той е отбелязал основната причина за това положение и тя е в катастрофата с ремонта на ПАВЕЦ "Чаира" и Каскадата "Белмакен-Сестримо", макар основната причина да е състоянието до което е доведена ПАВЕЦ "Чаира".
За това обаче си има виновници и виновно причинени действия!
Виновници, които са свързани директно с ДПС, ГЕРБ и организираната престъпност в енергетиката за която преди над 12 години въведох публично термина "енергийна мафия".
1. ПАВЕЦ "Чаира" е в това състояние, защото лично Бойко Борисов разпореди оригиналния японски производител и лицензиант на оборудването да бъде заменен с някой друг. Лично бях изнудван в НЕК от шефа му преди това с думите "Трябва да седнем да се разберем" и "В тази държава става, каквото каже Бойко Борисов".
2. В нарушение на договора за строителство на централата бяха откраднати над 4000 оригинални чертежа, техническа документация и други документи.
3. В нарушение на действащото българско законодателство тези технически документи бяха предадени на трета страна с цел набавяне на облага за нея.
4. Преди седмица стана поредната авария на ПАВЕЦ "Чаира" с генератора на Блок 2. Тази авария няма да бъде отстранена до 18 месеца и ще бъде използвана за още по-голямо манипулиране на борсовата търговия с електроенергия.
5. Действащите лица напълно отговорни за тази ситуация са шефове и служители на НЕК и БЕХ, които действат организирано и в сговор да прикриват тези факти, да въвеждат в заблуждение държавната власт, създават документи с невярно и/или манипулирано съдържание, заплашват служители да мълчат и се смятат за недосегаеми, защото са "ДПС-хора" и свързани със санкционираните от САЩ по закона "Магнитски".
6. В началото вярвах, че всичко изброено е било в резултат на корупция и изпълнение на "руска поръчка" от ГЕРБ и ДПС, да бъде разчистена България от всяка компания, която диктатурата в Москва смята за не под свой контрол при нужда.
7. Не! Било е заговор срещу българската национална сигурност, за да се оправдае рестартирането на ненужната АЕЦ "Белене" и да се набавят облаги от 1 до 3 милиона евро на ден с манипулиране на енергийната борса и всичко това да стане с енергийна криза. Перверзно и нагло!
8. Ако правителството не отстрани, а органите за сигурност не поставят под някаква форма на законна репресия замесените във всичко това, то може да очаквате пълна катастрофа в близките месеци в енергетиката. Организираната престъпност и свързаните с Москва умишлено създават хаос и несигурност. Нищо няма да ги спре да докарат енергийната система до крах с аварии и технически манипулации. Никой, абсолютно никой не е сменен в енергетиката, а всички са назначавани само с изричното одобрение на санкционираните по закона "Магнитски" лица.
Настоявам правителството да действа в режим на извънредна ситуация свързана с националната сигурност в енергетиката и да остави всички нас, които не сме зависими от организраната престъпност в нея и лицата санкционирани от САЩ, да си свършим работата за обществото!

Фейсбук