Монтание срещу пландемиците и два въпроса за компетенциите им

Биографични данни и отличия на професора с Нобеловата награда и каква е тази наука, която ги е раздавала на един „конспиратор“ и „антивakcър“

 

Кратка биография

Проф. Люк Монтание е френски вирусолог и имунолог, роден през 1932 г. Учил е в университета на Поатие, а след това и в Парижкия университет, откъдето през 1955-а се сдобива с научна диплома, а през 1960-а – с медицинска.

Откриването на инфекциозната вирусна РНК през 1957 г. му помага да избере бъдещото си призвание и да реши, че мечтае да стане вирусолог, който си служи с модерните методи на молекулярната биология. След завършването си се жени за Доротея Акерман (с която има три деца), след което преподава в Сорбоната, а през 1963-а се мести в Глазгоу, за да подобри знанията си в областта на онкологията. Малко по-късно там става част от Съвета за медицински изследвания на Англия.

Завръщайки се във Франция през 1965-а като главен ръководител на лабораторията на Института за радий „Кюри“, Монтание се посвещава на работа с онковирусите и през 1972-ра оглавява първия отдел по вирусна онкология към „Институт Пастьор“, по покана на ръководителя на института по това време, Жак Моно. Монтание остава директор на Отдела по вирусна онкология на „Институт Пастьор“ в продължение на 28 години (1972-2000).

Благодарение на работата си в този отдел,

той успява да демонстрира биологичната активност на интерферонова информационна РНК и заедно с други изтъкнати специалисти (Едуард и Жаклин де Майер), през 1973-а започва да изследва сложния биохимичен механизъм на антивирусната дейност на тази забележителна според него група клетъчни протеини.

В началото на 1980-те, парижкият лекар Уили Розенбаум се обръща към Люк Монтание (като светило в света на вирусологията) и го моли за помощ при идентифицирането на непозната дотогава болест (СПИН). Не след дълго група изследователи от института „Пастьор“, начело с Люк Монтание, изолира за първи път вируса на HIV и идентифицира заболяването СПИН (Синдром на придобита имунна недостатъчност) при хората.

През 1983-а Монтание създава Световната фондация за изследване и превенция на СПИН (заедно с Федерико Майор, бивш генерален директор на ЮНЕСКО) и се превръща в едно от най-уважаваните и търсени имена в областта. В рамките на своята дългогодишна и успешна научна кариера, Люк Антоан Монтание получава

множество отличия и награди, някои от които:

• 1984 – Национален орден на Почетния легион (най-високият френски орден за заслуги, както военен, така и граждански)

• 1986 – Национален орден за заслуги (Франция)

• 1986 – Награда за медицина Louis-Jeantet

• 1986 – Награда Lasker (връчвана за фундаментални открития в областта на биомедицината)

• 1986 – Награда Scheele (връчвана от Шведската асоциация на фармацевтите)

• 1987 – Награда „Златна плоча“ на Американската академия за напредък и развитие

• 1987 – Награда Gairdner (канадска награда за изключителни открития или принос в областта на медицината)

• 1988 – Национална награда за изключителен принос към науката и технологията (Япония)

• 1993 – Национален орден на Почетния легион на Франция (степен „Командир“)

• 1993 – Международна награда Faisal (популярна като „арабската Нобелова награда“)

• 2000 – Награда „Принцът на Астурия“ (испанска кралска награда, присъждана годишно за забележителни постижения в областта на науката и обществените дела)

• 2004 – Почетно вписване в Националната зала на славата (Франция)

• 2008 – Нобелова награда за физиология и медицина

• 2009 – Национален орден на Почетния легион на Франция (степен „Главен офицер“)

Наред с гореизброените постижения, към днешна дата (на възраст 89) проф. Люк Монтание е:

• Emeritus Professor (почетен професор) към „Институт Пастьор“

• Emeritus Director (почетен директор) на Френския национален център за научни изследвания

• Член на Френската академия на науките

• Член на Националната медицинска академия (Франция)

• Почетен доктор на хуманитарните науки към Whittier College (Калифорния)

Така. За какво ги изброявам тези работи сега

Изброявам ги, защото от известно време насам проф. Монтание е много проблематичен за модерната медицинска наука (тази, дето не лекува, а разболява). ММН просто не знае какво да го прави това старче, защото то хем е начетено и накичено с почести, хем вече трета година мъти водата на пландемиците с непристойни коментари и категорични критики. Какво точно е мнението на проф. Монтание по наболелите медицински въпроси всеки сам може да си провери (тъй като тук тези неща не са позволени за публикуване), но мен лично повече ме вълнуват тези два въпроса:

→ Ако човек с автобиография като горната може да бъде цензуриран и подиграван като „конспиратор“ и „неук разпространител на фалшиви новини“, то как изглеждат тогава автобиографиите на специалистите, които управляват общественото здраве през 2022 г.?

→ Ако приемем, че Монтание е наистина шарлатанин и знахар, на когото никой не трябва да вярва, то каква е тогава тази международна наука, която в продължение на 40-50 години го възхвалява и награждава? И защо трябва през 2022 да ѝ вярваме?

P.S.: Утре ще споделя в МеWe части от изказването на проф. Монтание (13.01.2022 г.) пред членовете на люксембургския парламент. Вече знаем какво мислят експертите на Гугъл, Уикипедия, ММН, ФБ и СЗО по инфекциозните въпроси. Добре е да се знае и мнението на разните му там некомпетентни нобелови лауреати.

Автор: Сетая Брат

Източник »

* Заглавието и подзаглавието са от Стопанина.

Монтание срещу пландемиците и два въпроса за компетенциите им | От Извора (otizvora.com)