Московски министър посещава Варна по покана на московския посланик Макаров, който кани и васали от ГЕРБ на събитието

Иво Инджев

Московски министър е посетител днес България – доколкото (пре)населената с поданици на Путин Варна и нейните околности могат все още да се смятат за част от българската държава. 

Посещението се пази в тайна от гузните колаборационисти, които участват в руската хибридна война. Маркирано е на национално ниво със снимка на БТА без много обяснения. Има и издайническа информация на местен сайт, също придружена със снимки от поднасянето на цветя пред паметника на българомразеца Николай Игнатиев .

Щеше да е комично, ако не беше трагично, че информацията за това посещение от страна русофилстващ сайт не беше до болка откровена в самопризнанието за доминиращо руския характер на събитието на българска територия.

Не някоя българска институция, а руският посланик Макаров, е поканил московския министър на външнотърговските отношения Сергей Черьомин  на поредното дефиле на руското влияние в България. 

Да повторя: руският посланик кани на българска територия московски министър с пропагандна цел на събитие, на което са мобилизирани и български васали на Москва от партия ГЕРБ.

Макаров не за пръв път се изявява като домакин на “мероприятия”, организирани от Русия в България, на които българите, включително премиерът Борисов, му гостуват.

Направи го и на 27.12.2019 години при символичното стартиране на руския газопровод край Стара Загора. https://ivo.bg/2019/12/27/отношенията-ни-с-русия-протекоха-през-20/

“По покана на руското посолство венци и цветя пред паметника на граф Игнатиев поднесоха посланикът на Руската федерация у нас Н. Пр. Анатолий Макаров, Сергей Черьомин – министър на външнотърговските отношения в правителството на Москва, Генералните консули на Руската федерация във Варна и Русе Владимир Климанов и Андрей Громов, кметът на Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, Христо Полендаков – директор на дирекция “Двустранни отношения” в Министерството на външните работи на Република България, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан”.

Сергей Черьомин запозна кмета Иван Портних с новите проекти, които се реализират в Москва – в сферите на здравеопазването, транспорта, екологията, образованието. https://www.moreto.net/novini.php?n=432862

Липсващата дума в горното изречение е подразбираща се: московският министър е запознал своя варненски васал с новите РУСКИ проекти, които туземните служби трябва да осъществят.