Мрежата гневно към ИТН: Удавникът Слави се хвана за президентската сламка, плагиати подкрепят мошеници

Мрежата гневно към ИТН: Удавникът Слави се хвана за президентската сламка, плагиати подкрепят мошеници | Мрежата | Tribune.bg

Мрежата „избухна“ с десетки коментари след като Станислав Трифонов обяви, че „Има такъв народ“ няма да внесе за гласуване проекта си за правителство, както и че партията ще подкрепи Румен Радев за следващ мандат.

Вижте част от тях:

 

Веселин Стойнев

Удавникът Слави се хвана за президентската сламка

Моля парламентарните журналисти да разпитат, Национален съвет или поне Изпълнителен съвет на ИТН вземал ли е решение днес за това, което обяви Сл. Трифонов за мандата и за президента. Звънях на посочените на страницата номера на офиса на партията и на пресаташето, но никой не вдига. Преди месец установих, че такъв офис всъщност няма. Сега виждаме, че и партията няма, по -скоро някаква гологлава хунта, която взема еднолични решения от името на избирателите си. Та все пак, нека установим как се вземат решения в ИТН, защото ако не се вземат според устава й, мисля, че съдът може да се произнесе за прекратяването й.

  

Виктор Димчев

След една година революции и могъщи слова, днес: "Утре ние няма да предлагаме кабинет".

И кандидатът за президент на ИТН се казва... Румен Радев.

Плагиати подкрепят мошеници срещу предатели, за да бият мафията от името на суверена.

Контрашах.

 

Полина Паунова

Нека сега конституционалистът Петър Илиев да обясни как от деловодството на парламента се изтегля указ на президента, който предла състав на правителство :))))))))))))))))))))

 

Димитър Аврамов

Добра новина! Учениците, които не са подготвени да изкарат дори оценка 3, отиват на поправителен. Властта се връща временно от неуспелите да я реализират политически представители при хората, които ще я предоставят отново с гласовете си…. и така докато в парламента се появи необходимото доверие между политическите формации и след това бъде постигнато необходимото съгласие. Без доверие не просто не може да се управлява. Без доверие не може да се състави управление!

 

Александър Симов

Оххх, опасявам се, че ИТН нямат право да изтеглят кабинета. Най-малкото, защото те не са внасяли в парламента нищо. Кабинетът е внесен с указ на президента и не виждам как ще се мине без гласуване...

 

Веселин Желев

На народа ще му домъчнее за Бойко от тези

 

Борис Марков

Радев иска да махне Гешев и да затрие ГЕРБ и Борисов. И Христо Иванов иска да махне Гешев и да затрие ГЕРБ и Борисов. Обединяват усилията си и, нито Гешев ще махнат, нито Радев ще изберат за президент втори път. Борисов подмладен цъфти.

Добре, защо ми се сърдите като ви казвам, че сте пълни идиоти?!

Тона ли не уцелвам, словореда ли?!?

П.С. Като казвам “идиоти”, разбира се че нямам предвид идиоти. Просто неопитни, или смотани, или пълни аматьори в политиката. Като кажа за Настимир идиот, тогава само наистина имам предвид идиот.

 

Недялко Недялков

Трифонов зад Радев за втори мандат. Президентът на чалгата! Сталинистите и без това са простаци, ще си отиват взаимно. Като гледам дворците на Бойко Рашков, ми иде да запея нещо от Радо Шишарката. Тигре, тигре, имаш ли пари… Готино е, че маските падат. Мерзостта се окрупни, симбиозата лъсна.

Тия двамата открай време обслужват един и същ координационен център, ситуиран в боянските Сараи.

Тръгваме на бой срещу двуглавата ламя.

 

Георги Илиев- кмет на Слатина

Гледах Слави.

Разбрах, че съм предател и че и ИТН няма да подкрепят предложеното от тях правителство, но ще подкрепят президента, назначил министрите, срещу които в парламента вадиха компромати по статии в жълти медии... Объркан съм.

 

Петър Николов

След фиаското от последните седмици, Слави Трифонов вече е токсичен фактор в българската политика. Подкрепата от него за Радев е мечешка услуга, от която действащият президент най-малко имаше нужда. Все по-важно става десницата да излъчи силна и авторитетна фигура за кандидат-президент, която да отърве страната ни от цялата комунистическо-фанфаронска бутафория. При добър избор и успешно представяне на парламентарните и президентските избори, ще можем да посрещнем 2022 г. преодолели политическата криза, в която зорлем бяхме вкарани.

 

Евгени Михайлов

Ако досега на някои не беше ясен пинг - понга между ИТН и (п)Резидента Радев, надявам се днес да ви се е изяснил.

ИТН ще подкрепи втори мандат на Румен Радев!

Нали това беше целта на организаторите и спонсорите на протеста на юмрука!

Всичко отдавна е свирено... Или поне така си мислят кукловодите.

Само дето топчето може да попадне и на ръбче!!! ;)

 

Асен Генов

Човекът от диванчето се изказа за политика. Изявлението му започна не с името на партията му, а с посочване на враговете на промяната. Поименно, започвайки с Демократична България. Диванният лидер каза три неща: 1. няма да има кабинет с неговия мандат; 2. отиваме на избори; 3. подкрепяме Радев за победа на първи тур. Можеше да се стигне до тук (Радев за 2-ри мандат) и без цялата галимация от 11 юли. Интересно в изявлението на човека от диванчето е това, че започна с ДБ и ИБНИ. Не с ИТН, не дори с ГЕРБ или ДПС. Те се появиха доста по-късно в триминутката на шоумена. Това ме кара да се замисля за границите още един път. Откъде минава разделителната линия и в чии позиции БСП, ДПС и ГЕРБ са отвъд червената линия? Политическите позиции на партиите са нюансирани. Пътят към властта заради промяна (фронтът на промяната по Радев) криволичи като ручейче, заобикаляйки камъчетата ДПС и БСП по пътя. А за мен нещата са прости – бих подкрепил само тази визия, която ясно дефинира "статуквото" около ГЕРБ, без да изважда пред скоби БСП, червените ѝ мравки и ДПС. От там би трябвало да започне политическият разговор. А служебният кабинет и Президентът са в самия му край. Това е конят, който трябва да е пред каруцата, в която са насядали пасажерите от "Дондуков" 2.

 

Самуил Петканов

Няма да издигнем президент, щото ше го питате истинска ли му е дисертацията.

 

Николай Марков

Ех, Слави!

Квалифицираш като "предателство" поведението на възможно най-древните политически куртизанки в българския парламент без да съзнаваш, че това е естественото им състояние. Това са пълзящи биологични видове, Слави, цялата ни политика е образувана от такива същества и резултата е предсказуем.

Сигурно имаш вътрешна нужда да мислиш, че ти и думата ти имат някакво значение за тях, но дълбоко грешиш. Каквото и да се случи, ти за тях ще си чалгарят-натрапник, който си позволи да влезе в техния кошер на оси. Този кошер е на почти 70 години и в него влизат само пълзящи видове, уважаеми Трифонов. Независимо какво външно поведение имат, те са професионални отрепки и личното им достойнство отдавна е закърняло и се е превърнало в камък. Те са готови на всичко, ти - все още не! Разбираш ли казуса?

 

Сам си човече - овца сред вълци. Нямаш дори минимум защита от опасностите, които осъзнаваш твърде късно. Невидимата ръка на задкулисието ще те гали, издига, сваля и окрилява, а не слъд дълго и погребе. Тази ръка е топла, дружелюбна и вярна, не студена, за да не бъде разпозната като смърт. Тя погреба много съдби пред очите ми и нито една от тях не можах да променя с присъствието и намесата си. Човек се ражда сляп и умира сляп - само Божията ръка може да го спаси, нищо друго. Личната воля тук няма никакво значение.

 

На теб пишело, че водиш ада след себе си. Нищо не водиш Слави, ти си сам, абсолютно и безкрайно сам. И сам влизаш в българския политически ад, където се убива без съд и присъда. И без вина. Добре дошъл в нашия ад и дано поне ти успееш. Не да го промениш, а поне да го преодолееш. Разбираш ли ме, Слави?

 

Защото аз все още търся смисъла на това балканско бойно поле осеяно само с трупове. Някои от тях - като живи.

 

Николай Нанков

Опитват се да ни превърнат в Ку-ку ленд…

 

Антоанета Цонева

ИТН скочиха през прозореца...

 

Виктор Иванов

А при БоБо не беше твърде хаотично и динамично, нямаше устойчивост и ...

 

Митко Павлов

Джуджки, четох одеве, че Слави оттегля кабинета и отива на избори, като партията му ще подкрепи Президента наесен в президентските избори. Този Президент, който назначи служебния кабинет, срещу чиито министри партията на Слави се изказа "неласкаво" неведнъж. "аз ли съм или не съм" е положението. Топло е явно. Доста.

 

Михаил Кръстев

До няколко месеца ще чуем “изчерпване на парламентаризма”.