Мутрите от от “ъндърграунда“- приятели на Слави Трифонов-политик и лидер на ИТН

Zhivko Girginov 

Четете ли книги още?
Откъс от книгата на Слави Трифонов “За мен е чест“, издадена през 2015 г. от издателство “Сиела“. Разговорът е със сценариста Иво Сиромахов.
Слави Трифонов:
“ (…) За моите приятелства с доста хора от “ъндърграунда“. Аз бях приятел с много такива хора и не се срамувам да кажа, че съм бил приятел с тях. Бил съм приятел с Васил Илиев, с брат му – Жоро Илиев. И двамата бяха застреляни. Познавам Поли Пантев, Димитрий Минев – Димата Руснака. Бях много близък приятел с Илия Павлов. Имам много истории с тях – интересни и забавни, и ако щеш, колкото и да звучи шантаво – стойностни истории с такива хора. Но тия истории са част от моя личен живот, за който аз не говоря, и то не защото се срамувам.
Да си мъж — означава да си държиш на думата, да си широко скроен, да се държиш достойно. Абсурдно звучи, но някои от тия хора наистина бяха такива. Това е моето впечатление.
И те ме уважаваха мен. Те са били част от моя личен живот и аз от техния. Както ти имаш приятели, както всеки човек има приятели, така някои от тях са били мои приятели. (…)”

Фейсбук