Нагли палячовщини: Лакеите на Путин от ГЕРБ обвиняват други за газа, искат комисия

Борисов и другите лакеи на Путин от ГЕРБ настояват за създаване на временна комисия за проверка на обстоятелствата, довели до спиране на природния газ от Газпром експорт. Това зловредно предложение е опаковано в загриженост и проява на принципност.

Който е запознат с традицията в тази партия да се лъже по всеки повод и за всяко нещо, няма как да се върже на поредния панаир, който се опитват да спретнат гербаджии. Подкрепени от „малкия ГЕРБ“ - „Възраждане“…

 

Временната комисия трябвало да провери също проведената процедура за избор на доставчици на "Булгаргаз".

 

Целта на ГЕРБ е ясна: въпросната комисия да замете следите на отговорността на управлението на Борисов за слугинажа към Путин и „Газпром“. Така бе направено с комисията, която трябваше да изясни причините за фалита на КТБ, но всъщност прикри следите на нейния погром.

 

А Борисов има от какво да се притеснява по линия на газа. Той и любимата му Теменужка упорито продължават да крият прословутата „Пътна карта“, която би показала пораженческите договорки с руската страна. Борисов иска да се разследват действия на сегашните управляващи, за да остане в сянка грандиозната афера с Кремъл за Турски/Руски поток, в който Борисов наля около 3 милиарда български пари. Пипне ли се в този „проект“, ще засмърди оттук до Москва…

 

Да не забравяме, че Борисовото управление последно от всички страни в ЕС предоговори цените на газа с „Газпром“, след като ЕС вече бе дало „зелена“ светлина за сваляне на цените. Борисов договори… най-високите, естествено, в сравнение с други правителства.

 

Поредната наглост трябва да заблуди угрижените българи: Щом настояваме за изясняване на обстоятелствата около газа, значи не сме правили нищо нередно и не ни е страх. Това е външният ефект, който се търси. Истинската причина обаче е да се изсипват обвинения срещу новата власт, без значение дали са верни или не. Важното е управляващите да бъдат вкарани в режим на обяснение.

 

Истината е, че заради васалната политика за газа спрямо Путин и „Газпром“ поне няколко души от кабинета „Борисов“ вече трябваше да са в съдебната зала. Но Иван Гешев бди и пази.

 

Така ще е, докато Петков и останалите от коалицията, се държат като благотворителна организация спрямо Борисов и мафиотския кръг край него.

 

Емил Азар

https://frognews.bg/novini/paliachovshtini-lakeite-putin-gerb-obviniavat...