НАГЛОСТ, БЕЗПОДОБЕН ЦИНИЗЪМ И ЛЪЖИ НА РЪКОВОДСТВОТО НА ДПС

Григор Лилов

 

**** Писмото с оплакването им до европейски политици и институции за случката с Христо Иванов на плажа "Росенец", предизвикало реакция на някои чуждестранни партийни лидери - в невъзможност да си представят толкова нагли лъжи.

 

Политиците от ДПС Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели са изпратили това писмо до колегите от Европейския парламент, до почти всички основни партии в страните от ЕС, до редица европейски институции и международни организации.
Изглежда са пропуснали само ООН.
То е във връзка с акциите на Христо Иванов на плажа „Росенец”, Това писмо предизвика защитата на корупционера, агента на ДС и кремълски лобист Ахмед Доган от някои европейски партийни лидери.
Нападките срещу протеста са изградени на принципа на нациста Гьобелс – колкото по-голяма е една лъжа, толкова по-трудно хората могат да приемат, че е възможно толкова нагло да се лъже.
****** Във връзка с това писмо и отвратителната етническа спекулация в него утре ще пусна специален пост.
Постът е с откъси с факти (от официални държавни секретни документи) от истинската биография на Ахмед Доган и спектакъла "опит за убийството му ", които обобщих преди 6 години в очерка ми за него в книгата ми „Политиците. Парите им. Мръсните им тайни”.
Ще отбележа, че основните факти от разследването ми за театралната постановка "нападение с оръжие срещу лидера на ДПС" волю-неволю впоследствие бяха потвърдени и от съда. (за което също съм пускал пост)
Ще уточня, че не правя реклама: тиражите на книгата много, много отдавна са изчерпани, няма как да я купите, а преиздаване не се предвижда заради страха на печатари и разпространители.
Ахмед Доган въобще не е турчин, не е знаел турски език и в школата на Държавна сигурност го е изучавал.
АХМЕД ДОГАН НЕ Е ТУРЧИН, ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ГО ВЕРБУВА КАТО ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИН – ТАТАРИН И ГО ЛЕГЕНДИРА КАТО ТУРЧИН ЗА АГЕНТУРНА РАБОТА ПРИ "ИМПЕРИАЛИСТИТЕ". (терминологията тогава)
Жалко за българите от турски етнически произход, които толкова много десетилетия безпардонно ги лъжат. ******
Давам текста на циничната лъжа на ръководството на ДПС.
 
"Скъпи колеги,
Със съжаление ви информираме, че всеки път, когато в българското обществено пространство има ситуация на нарастващи безредици, ДПС и неговите членове стават обект на провокации и опити за превръщане в изкупителни жертви с цел привличане на вниманието и трупане на политически капитал.
Наблюдаваме с отчаяние именно това през последната седмица. За съжаление, съпредседателят на малка партия, която сама не е постигнала значителен успех или места в Народното събрание, извърши акт на провокация срещу собствеността и личната безопасност на неговия почетен председател д-р Ахмед Доган и поведе клеветническа кампания срещу него.
Д-р Доган е поставен под охрана от НСО през 2009 г. Причина за решението бяха редица опити за извършване на нападения срещу него, които продължиха през годините и кулминираха с опита за убийство на нашия почетен председател през 2013 г. на конференция на ДПС, при това в присъствието на агенти на НСО. Към това трябва да се прибави и демонстрирането на явна враждебност от страна на определени чужди сили поради твърдата подкрепа на д-р Доган за евроатлантическото развитие на страната и сериозните му критики към опитите за чужди влияние в България. Така комисията на НСО, която се събира редовно и оценява осигурената охрана, установи, че има достатъчно сериозен риск от заплахи и от България, и от чужбина за нашия бивш лидер на ДПС.
През седмицата г-н Христо Иванов, съпредседател на „Да, България“, организира пиар акция, като навлезе с лодка в малък залив край Бургас, където в момента живее д-р Доган. Заедно с още трима партийни членове той слезе от лодката на плажа в непосредствено съседство с имота на г-н Доган и заяви, че като български гражданин има правото да използва всяка обществена площ и засне цялата случка. Г-н Иванов обаче пропусна да обясни на публиката в социалните медии, че имотът е там от години, че това не е незаконна постройка и че ПАРЦЕЛЪТ Е ПРИДОБИТ В СЪОТВЕТСТВИЕ СЪС ЗАКОНА.
******** Моя бел.: да разбирам ли, че антиконституционно плажът е бил продаден от държавата на яхтения клуб с пристанище на Ахмед Доган, а след скандала това се крие. Казвам яхтен клуб, понеже строителното разрешение и др. документи са издадени във връзка с яхтен клуб, а не за частни Сараи, което също се крие. Т.е. Сараите в Росенец са незаконни и се използват не по предназначение. *******
Вместо това г-н Иванов настояваше, че д-р Доган загабва българска територия и суверенитет. След като г-н Иванов акостира на скалистия бряг в непосредствено съседство с местоживеенето на д-р Доган, служители на НСО го помолиха да напусне. Те учтиво повториха молбата няколко пъти, като обясниха, че просто си изпълняват задълженията и не желаят да участват в политически провокации, преди да прибегнат до повикването на полиция. На което групата на г-н Иванов отговори с поставяне на българския флаг на скалите и с викове, че земята е собственост на България. Факт, който никой не оспорва, още по-малко д-р Доган, който е убеден патриот и защитник на правата на всички български граждани.
И именно поради това животът му е под заплаха.
Този инцидент силно ни озадачава. Не само защото смятаме, че развяването на българския флаг и приказките за национален суверенитет с цел провокация срещу частната собственост на български гражданин от турски произход е просташки популизъм и опит за разделение, насочен срещу човека, който изгради и се изправи в защита на българския етнически модел и защити българските национални интереси с риск за собствената си сигурност.
Дори не заради инсинуацията, че нашият почетен президент се ползва с неоправдана институционална защита – макар че тя му бе поставена от комисия с основателна причина. А най-вече заради това, че като либерали вярваме в принципите на защитата на човешките права, частната собственост и върховенството на закона и отказваме да гледаме на нашата страна като на територия от Дивия Запад, където всеки със свое тълкуване на кадастъра може да нахлуе в законно придобита територия.
**** Моя бел.: продаден ли е антиконституционно или секретно и незаконно е концесиониран и плажът към обект "Яхтен клуб"? Държавата незабавно дължи този отговор и на нас, българите, и на европейските политици, които ги лъжат!******
Смятаме, че е работа на съда е да тълкува и отсъди законността на всяка оспорвана собственост. Ако действителната цел на г-н Иванов е била да констатира наличието или липсата на определено право, а не да привлече вниманието на медиите чрез разпространяване на полуистини и преиграването с чувствителността около националността и суверенитет, той би трябвало да следва обичайната съдебна процедура за разследване. Смятаме, че прибягването до закона на тълпата, самонараняването е неприлично за политик, който сам се определя като демократ и смята твърдо да защитава тази гледна точка чрез протест срещу такива действия.
За съжаление, актът на провокация на г-н Иванов не завърши с този инцидент, а достигна кулминацията си през уикенда.
В събота, четири дни, след като се оказаха в центъра на медийното внимание, въпросната партия и г-н Иванов като неин съпредседател организираха "протест" (моя бел. – почивката на плажа – изключигтелна държавна собственост), който подгря футболни хулигани, хора с криминално минало и провокатори от алтернативната десница и доведе до сблъсъци със силите на полицията, които се опитваха да опазят обществения ред, след като стана ясно, че крайната цел е нападение и нахлуване в частната собственост на д-р Доган.
Водени от несигурността около мобилизирането на ефективна охрана и очакващи открита провокация, в спонтанен отговор хиляди членове и активисти на ДПС се събраха в събота сутринта преди организираното събитие около въпросния имот. Заради масовите, мирни, зрели и отговорни действия на активистите на ДПС в крайна сметка успяхме да предотвратим целенасочения акт на агресия.
Отгоре на всичко г-н Иванов, който е съпредседател на партия, твърдяща, че е дясноцентристка, с член на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европарламента, си позволява не само спекулации пред българските медии, но и разпространява чрез евродепутати тази дезинформация сред колегите в Европарламента, членовете на антикорупционната интергрупа.
Спекулации, дезинформация и провокации на черноморския бряг. Спекулация, дезинформация и оклеветяване на уважаван български гражданин в българските медии. За съжаление, дезинформация и спекулативни фалшиви новини в ЕП.
За нас това е неприемливо.
Г-н Доган официално се отказа от охраната на НСО в събота. От тази охрана се отказа и депутатът от ДПС Делян Пеевски, който също бе обект на заплахи.
Със съжаление установихме, че специалните служби за сигурност в България и дори правоприлагащите агенции не са в състояние да отговорят адекватно на провокациите и вместо да възстановят обществения ред съгласно закона,предизвикват напрежение и си играят с етническия мир в страната, за чието изграждане и съхраняване ДПС и неговият почетен председател д-р Доган работят вече 30 години.
Не приемаме споровете около качеството на работана на НСО и отговорността за това да бъдат прехвърляни върху д-р Доган или ДПС – партия, която неведнъж показа своята демократична същност и привързаност към европейските ценности.
Не приемаме търсенето в европейските институции на подкрепа чрез дезинформация, спекулации и фалшиви новини, произведени в отчаян опит за вдигане на политическия рейтинг.
Чувстваме се задължени да ви информираме.
Илхан Кючюк, Искра Михайлова, Атидгже Алиева-Вели"
Благодарности на Клуб Z за превода