Наистина няма война на Путлер в Украйна, според БНТ

 Иво Инджев

Изчаках днес, 25 май, докато в централната информационна емисия на БНТ в 20.00 ч. бъде спомената руската агресия в Украйна. 

За агресията на Русия като понятие не се и надявах. 

На 27-та минута БНТ промълви “нещо” (неутрално) за Русия и Украйна, относно …едно нищо. Който си е дъвчел салатата пред телевизора в този момент най-вероятно не е чул дори това нищо, продължило десетина секунди. И толкоз за цялата емисия , продължила иначе дълго до спортната рубрика в 20.51 ч.

Нито дума повече по неспасяемата от путлеристка пропагандна гледна точка най-болна световна тема. За нея единственото спасение е пренебрегването й.

Така работи путлеристката хибридна война на държавно ниво в България. Няма за БНТ война в Украйна. Точно както Путлер твърди. 

Щом няма руска победа, няма и новини от терена на най-опасния за оцеляването на света военен конфликт от Втората световна война насам, който има потенциала да се превърне в ядрен апокалипсис поради руските заплахи.

Бяха се стреснали путлеристите в България след 24 февруари. Опасяваха се, че ще им бъде потърсена сметка за колаборационизма с путлеризма. 

Вече не се крият. Няма кой да ги санкционира. За реваншизма на рашизма става дума. 

Това е, което “новинарите” на БНТ крият от българите като картина, която телевизията е призвана да показва, ако не е агент на чуждото влияние, което обслужва: