Най-много се лъже преди война, по време на избори и след лов.

Тъй като не сме във война, а и не е ловен сезон, остава да ни лъжат по време на избори, които са днес ...

Все пак опитайте, а след 20.00 часа по завладяните и платени медии ще чуете пресъздаването на още една мъдрост на канцлера Ото фон Бисмарк :

"Ако повторим една лъжа три пъти, народът ще повярва".

И тъй като платените и завладяни от властта медии са много повече от три народецът ще повярва. Въпреки, че е виждал Простия да бълва простотии с 200 и да не бръсне коя ПКП или друг гад е показал без да иска простотията му или чекмеджето с пачките евро и приятелските Му задкулисни връзки с Шиши и Доганчо.

Едни социолози на платено повикване ще ви убеждават как народецът прост толкова си обича Вожда и скапаните му магистрали и срутища, че отново е дал най-много гласове за специалиста по Путински поток и международна политика, от който се учат всички в Европа ?!! Само обаче не усвояват опита му в ликвидацията на народеца при коронакризата - това са косвени жертви за Светиня Му ... 

И така дълго подготвеният цирк започна и аз като едно винтче в него прескочих да си пусна гласа в близкото квартално училище ...

Нещата отвън са наред-няма агитация и плакати, има табели със секциите, а на входа ти мерят температурата, а вътре по коридорите е създадена организация за двупосочно движение и друг изход след гласуване.

 

Мястото е малко и тясно и едва ли могат да се обезопасят гласуващите по отношение на дистанция между тях.

Пред секцията има нагледни образци с имената на партии и кандидати с преференции, както и образец бюлетина .

В училищната стая за гласуване има дезинфектант, ръкавици, но прави впечатление, че маските на част от състава на СИК са под носа проформа ...

В тъмната стая има само един химикал, който не е желателно да се ползва от всички, а бюлетината в долния си край има едно триъгълниче за откъсване от комисията, което нито е предварително подготвено, нито е лесно за откъсване. Личната карта се разнася поне през пръстите на две лица, а интересно как ли ще я дезинфектираш след това ?!!

Но това са подробности ... Важни са лъжите след края на изборите, но ние вече си ги знаем и заслугата за това принадлежи на Бисмарк ... Както и друга негова мисъл : "Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява".

И все пак не забравяйте да гласувате ...

"Под лупа"