Най-некадърните, корумпираните, крадливите и лъжливите, вместо да обитават затворите, при нас са „управляващи“!

Красимир Бачков

ОТДАВНА СЕ РАЗБРА

!

….че „държава“ като нашата няма никъде по света! До такава степен всичко е сбъркано при нас, че това, което по света е бяло, при нас е черно! Най-некадърните, корумпираните, крадливите и лъжливите, вместо да обитават затворите, при нас са „управляващи“! Правосъдието е мечта и илюзия за всеки честен гражданин на републиката! Талантливите във всяка сфера са прогонвани, оплювани и низвергнати! Простащината е издигната в култ! Няма държава, няма ефективни закони, няма справедливост! Има непрекъсната гавра, с всичко българско и родно! Заличават се литературни произведения, песни и история, за да се наложат на тяхно място простотии и измишльотини! Подменят ни същността по толкова мерзък и нагъл начин, че всичко звучи като пародия! Обаче не е..!
А ние траем и блеем по форумите, като неиздоени овце! Псуваме под сурдинка и не си мърдаме задника, дори когато водата в която ни варят, започва да се превръща в пара! Понякога дори си признаваме, че сме ……….. НИЩОЖЕСТВА! И след тази вярна, но неприятна констатация, все ще се намери някой, който да твърди, че това не е истина! Защото видите ли, той или някой друг, бил по-честен, по- свестен, и изобщо обобщенията никога не показвали точното състояние на нещата!
Обобщенията, НЕдраги сънародници са верни и само ибрик, нареден на хранилката на „управляващите“ би имал нещо против тях!
Смятам, че по-гнусна действителност в България никога не е имало, в близката и по-далечната ни история! Защото всичко у нас е лицемерно, подло, нечестно и продажно! Това не са само силни думи, а неопровержими факти! Признавам, че не виждам изход от така докараната, до клинична смърт държава! И знаете ли, кое ме дразни най-много? В действителност има читави хора, които могат да бъдат избрани или назначени на отговорни управленски постове, в различни области на икономиката, културата и дори политиката! Те обаче не желаят да си цапат името и ръцете с „политика“! Егоизмът до там е завладял дребнавите им душички, че дори когато виждат кораба да потъва и могат да запушат пробойните, те не реагират по никакъв начин! Стоят и наблюдават собствената си гибел, защото видите ли, инерцията е определила политиците у нас, като най-гнусните същества! Не искат да се превръщат в тяхно подобие, затова си траят!
Мисля си, дали щяхме да можем да се наричаме днес българи, ако по този начин си бяха траяли Левски, Ботев, Караджата и още стотици, дали невинният си млад живот СВЕТЦИ, за благото и свободата на техните глупави, мързеливи и недостойни наследници???
Отговор не ми е нужен! Нагледал съм се и съм се наслушал от разбирачи на всичко…..!

Красимир Бачков
!

Фейсбук