На карта е поставен Темел на демокрацията - вярата на избирателите, че изборите са честни и резултатите вярно ще отразят тяхната воля.

 
Опитите за омаловажаване на значението на хартиения преврат тази нощ, тезата "какво толкова", "не си струва бунтът", обслужват пряко статуквото. Не за друго, а защото, както казах вчера във включването си от протеста, на карта е поставен Темел на демокрацията - вярата на избирателите, че изборите са честни и резултатите вярно ще отразят тяхната воля.
От тук нататък всички резултати от избори ще бъдат поставени под съмнение, а без това властта няма как да бъде упражнявана легитимно, защото народът повече ще вярва че избраните депутати, кметове, общински съветници, президенти, не са функция на техния вот, а на договорки и манипулации.
Ако забелязахте електронното гласуване беше тотално захвърлено в боклука.
Този ход изрови ров между мафията и партиите на промяната, което на практика изключва елементарното конструктивно общуване. Именно силовата политика на мутрите от ДПС и ГЕРБ предопределя устойчива и бъдеща нестабилност в обозримо бъдеще.
Очевидно целта са местните избори, там където ГЕРБ и ДПС държат властта, но заедно с това е и цялата власт - парламентарна, съдебна и изпълнителна са взаимносвързани.
Единствената добра новина е, че тези юнаци вървят против времето - и се опитват да съхранят като в някакъв джурасик парк Путиновия модел на управление, докато Русия губи по всички фронтове.